Konyalı POMEM adayları yardım istiyor

Konya'da, 13. Dönem Polis Meslek Eğitimi (POMEM) öğrenci seçme mülakatında 14. Dönem adayları olarak belirlenen 3 bin 300 yedek aday arasında bulunan bazı öğrenciler, 7 ay sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nün iptal kararının ardından yaşadıkları mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Konyalı POMEM adayları yardım istiyor
Konyalı POMEM adayları yardım istiyor
GİRİŞ 05.05.2014 11:55 GÜNCELLEME 05.05.2014 11:55

Zeki Dursun'un haberi

21-27 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılan 13. Dönem Polis Meslek Eğitimi (POMEM) öğrenci seçme mülakatında, 14. Dönem adayları olarak belirlenen 3300 yedekten sadece bazıları olan Konyalı adaylar sonlandırılan haklarının yeniden iade edilmesini istiyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün iptal kararındaki yürütmeyi durdurmak ve haklarını yeniden kazanmak için yasal süreç başlatacak olan POMEM mağdurları yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

Adaylar, "Biz Temmuz ayındaki KPSS sınavından sonra hazırlandığımız POMEM sınavına başarılı olduğumuza inanaraktan bir süreç içerisine girdik ilk duyurular seçimin 13 üne ait olacağı söylenmişti ama bu adayların kazandığı dönemin 13 ü ve 14 ü nün planları yapılarak söylendi.Biz bu süreçten sonra 3300 kişinin13 dönemde gittiğini ve diğer 3.300 kişinin de 14. döneme kaldığını bilerekte aylarca bekledik.Yapılan iki tane açıklama oldu yedeklerle alakalı.İlk açıklamada 77 kişi gitti bu 77 arkadaşımız gerekli sebeplerden elenenlerin yerine sokuldu13.döneme,daha sonraki arkadaşlarımızda ikinci bir duyuru geldi biz beklemiyorduk böyle bir duyuruyu hatta bunlarda sağlık gerekçesiyle 250 kişi alındı.Bu süreçten sonra bize herhangi bir açıklama yapılmadı" dedi.

Başta "Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanımıza sesleniyoruz" diyen adaylar, "Yaklaşık olarak Kasım ayından bu yana Mayıs ayına kadar bekledik ve 29 Nisanda bir açıklama yapıldı. Bizim adaylık sürecimizin durdurulduğuna dair.Bizim mağduriyetimiz oluştu ki oda şu biz önümüzdeki KPSS sınavına hazırlanmadık çünkü kazanacağımıza inandığımız POMEM sınavından dolayı. Arkadaşlarımız askerdeyken terhis edildiler geri gönderildiler, bir çoğu gidemediler çünkü askerlikleri uzatılmıştı yani tecil edilmişti. Bir çok arkadaşımız ise sağlık raporu alabilmek için gözünü çizdirenler oldu evlenenler oldu bu polisliğe inanaraktan böyle olduğu için biz şu anda mağdur olduğumuza inanıyoruz. Başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişler Bakanımıza sesleniyoruz. Bizim bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" açıklaması ile yardım bekliyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi