Eski MASAK Başkanı 'paralel' iddiasına sert çıktı

MASAK başkanlığı görevinden, Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na atanan Mürsel Ali Kaplan, terfisinin basında paralel yapıyla mücadele kapsamında verilmesini eleştirdi. Kaplan iddiayı sert bir dille yalanlandı.

Eski MASAK Başkanı 'paralel' iddiasına sert çıktı
Eski MASAK Başkanı 'paralel' iddiasına sert çıktı
GİRİŞ 05.05.2014 17:33 GÜNCELLEME 05.05.2014 17:35

Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) başkanlığı görevinden, Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na atanan Mürsel Ali Kaplan, bakanlık müsteşar yardımcılığına atanmasının bazı gazetelerde kasıtlı olarak 'paralel yapıyla' ilişkilendirildiğini söyledi. Kaplan 'paralel yapı' ile bağlantısı olduğu yönündeki iddiaları sert bir dille yalanlandı.

Kaplan, kendisinin herhangi bir paralel yapı ile bağlantısının olamayacağını belirterek, bunun Maliye Bakanlığı camiası ve hükümet nezdinde de iyi bilindiğini söyledi.

Haber7'ye konuşan Kaplan, iki şeyin bu iddialara cevap olduğunu savundu.

Kaplan şöyle konuştu: "İki şeyi söylemek gerçeği ortaya koymaktadır. Birincisi bu bir görevden alma değil atamadır. Bir üst pozisyona terfidir. Bunun bir görevden alma şeklinde ifade edilmesi, medyada kasıtlı olarak bu şekilde yer verilmesi doğru olmamıştır.

İkincisi bazı gazetelerde paralel yapı ile mücadele adı altında haberlerin altına bizim ismimizi de eklediler. Bunlar neyin ne olduğu bilinmeden araştırmadan yapılmış haberlerdir. Bizim paralelle, dikdörtgenle işimiz olmaz. Çamur at izi kalsın mantığı ile haberler yapmak doğru bir yaklaşım değildir. Biz ne isek oyuz. Bugüne kadar bizi tanıyanlar bilenler bilir."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar