PKK'dan yeni örgüt!

Terör örgütü PKK'nın İran'daki silahlı kolu olarak bilinen "Kürdistan Özgür Yaşam Partisi'nin (PJAK)", İran'la siyasi diyalog ve müzakere yürütmek için Doğu Özgürlük Örgütü (KODAR) isimli yeni bir oluşum kurduğu bildirildi.

PKK'dan yeni örgüt!
PKK'dan yeni örgüt!
GİRİŞ 05.05.2014 22:19 GÜNCELLEME 06.05.2014 00:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

KODAR'ın kuruluşu, PJAK yöneticileri tarafından Kandil Dağı'nda düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Yerli ve yabancı gazetecilerin katıldığı toplantıda yeni oluşumun, PKK/KCK sistemi örnek alınarak kurulduğu belirtildi.

Açıklamada KODAR eşbaşkanlarının Rezan Cavit ve Zilan Tanya olduğu ifade edildi. Rezan Cavit yaptığı konuşmada İran'da Kürt sorununu diyalog yoluyla çözüme kavuşturmak amacıyla mücadele edeceklerini söyledi. İran için konfederal bir sistem öngördüklerini belirten Cavit, İran'a karşı silahlı mücadele veren PJAK'ın bileşenlerinden biri olduklarını, rejime muhalif bütün grup ve partilerin KODAR'a katılabileceğini dile getirdi. Cavit, Türkiye'deki çözüm süreciyle ilgili soru üzerine, süreci desteklediklerini belirterek "Bizim de amacımız barış ve diyalog yoluyla sorunların çözümüdür. Bütün arzumuz bundan sonra bu sürecin daha da güçlenmesidir. Bu iki taraf için de en iyi yoldur. Devam etmesini diliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Mehmet ÖZTÜRK 9 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler. Allah zalimlerin planını başına geçirsin ve onları Kahhar şerifi hürmetine kahretsin işlerinden ıslah olup tövbe edenler istisna
    Cevapla
  • Cemal Erkan Ar 9 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ümmeti ve milleti!... Rabbim ümmeti ve milleti şeytani şerlerle donatılmış islam düşmanlarının şerrinden muhafaza eylesin inşaAllah... Son zamanlar olan olaylara bakılırsa, ülkemizi tarihi bir tehlike ile karşı karşıya bırakma gayreti sarf edilmekte...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi