Paralel örgütün yasadışı dinlemeleri belgelendi

30 ilde onbinlerce kişiyi dinlediği ortaya çıkan paralel örgütün, dinleme kararı için mahkemeleri nasıl yanılttığına dair belgelere ulaşıldı. Resmi görünümlü belgelerde dinleme için kurulan kumpas da açıkça anlaşılıyor.

Paralel örgütün yasadışı dinlemeleri belgelendi
Paralel örgütün yasadışı dinlemeleri belgelendi
GİRİŞ 06.05.2014 08:29 GÜNCELLEME 06.05.2014 13:20
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Paralel örgütün yasadışı dinlemeleri belgelendi

Adana, Mersin, Hatay ile birlikte tam 30 ilde onbinlerce kişiyi dinleyen paralel çeteye yönelik soruşturmalar sürerken STAR dinleme çetesinin mahkemleri yanıltarak nasıl dinleme kararı aldıklarını ispatlayan belgelere ulaştı. Adana'da Hakim ve Savcıların sahte isimle dinlenildiğinin ortaya çıkması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 9 polis önce tutuklanmış ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Adana haklarında 41 sayfalık iddianame hazırlanan ve savcının tekrar tutuklanmaları yönünde karar verilmesini istediği 9 polisin hazırladığı resmi görünümülü sahte belgeler paralel kumpası tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

Hakimler böyle dinlemiş

Paralel yapılanma, dinlemek istediği hakim ve savcı için önce "İletişime Müdahale Talep Formu" düzenliyor. Resmi olan bu belgede her şey kurallara göre işliyor. İletişime Müdahale talep formunda kimin niçin dinlenilmek istendiği ayrıntılı bir şekilde belirtiliyor. Dinlenecek kişilerin isimleri, soyisimleri ve TC kimlik numaraları açık bir şekilde yazılıyor. Buraya kadar herşey normal ve eksik bir şey görünmüyor. Ancak belirtilen ismin karşısına yazılan IMEI numaraları ise korkunç tezgah gizlenerek mükkemel bir şekilde uygulanıyor. Çünkü talep formunda isim soyisim, TC kimlik no'su yazılan ve hakkında her türlü bilgi verilen kişi ile karşısına dinlenilmesi istenen IMEI numarası arasında hiç bir bağ yok. Dinlenen IMEI numaralarının tamamı hakim, savcı veya emniyet amirlerine ait. Paralel yapı bununla kalmayarak, kimi hakim ve savcı için aldıkları 3 aylık dinleme sürelerini istedikleri gibi uzatmış.

6. ve 8. Ağır Ceza kararı

Paralel yapı bu yöntemlerle Adana 6. ve 8. Ağır Ceza Mahkemelerinden aldırdığı dinleme kararlarında da korkunç bir uygulamaya gitmiş. Mahkemeye sunulan dinleme talep formlarında hakim ve savcıları, PKK/KCK, El- Kaide veya organize suçlar kapsamında değerlendirmiş ve kararlar da bu şekilde alınmış.

 

 

YORUMLAR 10
  • sami efe 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerim Meal ve Hadis kitaplarını karıştırın. Cemaat ile ilgili her şeyin cevabı var. Devletimize Hak Verirsiniz.. Cemaat mi haklı yoksa hükümet mi haklı? Sorusuna takılıp kalanlar var ise Kur-an, Meal ve Hayatüssahabe, Hadisi Şerifleri okurlar ise en güzel cevabı orada bulacaklardır. Çünkü ben beş yıl cemaat tabanında bulunduğum için bu soru işaretleri daha 17 Aralık çıkmadan 1 - 1,5 yıl önce Kuran-Meal ve Hadis okuyunca kafanda yer etmeye başladı. Acaba lar çoğaldı. 17 aralık değil daha temmuz ağustos ta anladım ve bıraktım şu anda kimin nerede hata yaptığını çok iyi anlıyorum.
    Cevapla
  • Milli Irade 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu yapi ile ilgili bilgi ve belge getirene odul verilmelidir. . Eger bu hayati onee haiz ise iste bunun icin her turlu maddi sey feda edilmelidir. Gerekirse insanimiza milyon dolar verilip bu yapi imam/mollalari ile aciga cikarilip cokertilmelidir!
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    işte bu gol kaçmaz.. weahsibatılıconun teklifidir.5816 SAYILI ATATURKU KORUMA KANUNUNA BİR İLAVE YAPILARAK FETHULLAH GULENIN DE EK BİR MADDE İLE (KISMEN-GEÇİCİ DEĞİL) DOĞRUDAN EKLENMESİNİ MECLİSTEKİ MEBUSLARI teklif ederek CHP VE MHP İLE GERÇEKLEŞTİRSİN. ayasofyadan önce bu gerekli. buna zaman,bugun,stv.bugun tv medyalarını da kısmen ekleyebilirler. hadi bakalım. göreyim sizi..vatana milletet yapabileceğiniz en buyuk iyilik bu olacaktır. ayrıca tayyip beye karşı bir ata cephesi de açmış olursunuz. EN ÖNEMLİSİ AŞAĞIDA ATATURK TE BUNDAN ÇOK MUTLU OLACAKTIR.anıtkabirde ismet paşanın kabri gibi bir yer de bulunur elbet. NE YANİ, YENİ TURKİYEYİN VE DUNYA DIYALOĞ REİSİ DEĞİL Mİ ZAT-I ALİLERİ...niye ters ters baktınız diye şaşırdı weahsibatılıco. nasiplenin diye bu nass'ı indirdi. hadi bakalım.
    Cevapla
  • Ziya Akçal 9 yıl önce Şikayet Et
    AHİR ZAMAN ALAMETLERİNDEN OLSA GEREK!... Bir değil elli değil bu nasıl yapılanma kıblesi belli değil!
    Cevapla
  • arif aparı 9 yıl önce Şikayet Et
    HERŞEY GERÇEK. Evet cemaat hakkında herşey gerçek.Soru çaldılar tayin yaptılar.Şimdi 30 marttan sonra 'U' dönüşü yapmaya çalışıyorlar.U DÖNÜŞÜ TÜRKİYE de YASAK demeliyiz.Emniyetten başka başta Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı olmak üzere hamle bekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!