BDP'li başkanın kızı öldürüldü iddiası

Diyarbakır'ın merkez Çermik ilçesi BDP İlçe Başkanı Haşim Demirkol'un 23 yaşındaki kızı Helin Demirkol'un Suriye'de öldürüldüğü ileri sürüldü.

BDP'li başkanın kızı öldürüldü iddiası
BDP'li başkanın kızı öldürüldü iddiası
GİRİŞ 06.05.2014 17:40 GÜNCELLEME 06.05.2014 17:40

BDP Çermik İlçe Başkanı'nın kızı Helin Demirkol'un, Suriye'de Kürtler'in yaşadığı ve 'Rojava' olarak bilinen Kobani'de PKK/YPG saflarında savaşırken El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) milisleri ile girdiği çatışmada öldürüldüğü iddia edildi. Öldürülen, Çermik BDP İlçe Başkanı Haşim Demirkol'un kızı Helin Demirkol'un cenazesinin de sınırdan geçirilerek Türkiye'de defnedileceği iddia edildi.

Öte yandan, yaklaşık 4 günden beri Kobani'nin çevresini güney, doğu ve batı olmak üzere üç koldan kuşatan IŞİD militanları ile şehri savunmaya çalışan PKK/YPG arasında çok şiddetli çatışmalar çıktığı, saldırılarda her iki tarafın doçka ve tankların da yer aldığı ağır makineli silahları kullandığı öğrenildi.

BDP'Lİ BAŞKANIN OĞLU ÖLMÜŞTÜ

Daha önce, 3 Mayıs 2014 tarihinde ise Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi Belediye Başkanı BDP'li Seyid Narin'in 22 yaşındaki oğlu Ali Narin'in de Suriye Rojava'da IŞİD ile girdiği çatışmada öldürüldüğü ileri sürülmüştü.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat