Şehit evlerinden ağıtlar yükseliyor

Şemdinli'de askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuşlar Soner Akbulut ve Halil Karataş ile Uzman Erbaş Ahmet Demirhan'ın evlerinden ağıtlar yükseliyor.

Şehit evlerinden ağıtlar yükseliyor
Şehit evlerinden ağıtlar yükseliyor
GİRİŞ 06.05.2014 18:58 GÜNCELLEME 28.01.2015 21:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

1,5 yıllık evli olan Şehit Akbulut'un 6 aylık kızı olduğu, Şehit Demirhan'ı da bu yıl sözleşmeli olarak TSK'ya katıldığı öğrenildi. Şehit Karataş'ın annesinin sözleri ise yürek dağladı: "Keşke oğlumun önüne dursaydım da evden göndermeseydim."

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Gelişen köyü yakınlarında zırhlı askeri aracın şarampole devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Soner Akbulut'un (29) Kayseri'deki akrabalarının evinde hüzün hakim.

Annesi ve babasını kanserden kaybeden şehidin Pınarbaşı ilçesine bağlı Çakılkaya köyündeki dedesi Murat ve Ninesi Ayşe Akbulut'a acı haberi askeri yetkililer verdi.

6 aylık kızı var

Haberi alan şehidin diğer akrabaları da Murat Akbulut'un evine gelerek, ağıtlar yaktı. 6 yıldır uzman çavuş olduğu belirtilen Soner Akbulut'un 1,5 yıl önce evlendiği ve 6 aylık bir kız bebeğinin olduğu öğrenildi.

Şehidin cenazesinin bugün Çakılkaya köyünde toprağa verilmesi bekleniyor.

Bir yıllık sözleşmeli uzmandı

Şehit olan Uzman Erbaş Ahmet Demirhan'ın İstanbul'da yaşayan ailesine acı haber ulaştı. İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, Hakkari'deki askeri araç kazasında şehit olan Ahmet Demirhan'ın İstanbul Tahtakale Mahallesi Sümbül Sokak'ta bulunan evine giderek ailesine acı haberi verdi. Şehidin ailesi yasa boğuldu. Demirhan'ın oturduğu mahalle Türk bayrakları ile donatıldı. Evin önünde ise taziye çadırı kuruldu.

Çorum'da toprağa verilecek

Bu yıl Türk Silahları Kuvvetleri bünyesinde 34. Piyade Hudut Komutanlığında sözleşmeli personel olarak göreve başladığı öğrenilen Demirhan'ın memleketi Çorum Sungurlu Küçükincesu köyünde yarın toprağa verileceği öğrenildi.

Anne ve babası fenalaştı

Uzman Çavuş Halil Karataş'ın Bayramiç ilçesindeki baba evinde de yas var. Karataş'ın şehit olduğu haberini, ilçeye bağlı Alakeçili köyünde ikamet eden baba Rıza ile anne İclal Karataş'a, Kaymakam Kemal Kızılkaya, Belediye Başkanı Sadettin Arslan, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Nazmi Çayda ile sivil ve askeri yetkililer verdi. Fenalaşan anne ve babaya sağlık ekiplerince müdahalede bulunulurken, Karataş'ın köydeki evine Türk Bayrağı asıldı.

"Keşke evden göndermeseydim"

Acılı anne Necla Karataş, acılarının çok büyük olduğunu belirterek, "Keşke oğlumun önüne dursaydım da evden göndermeseydim" dedi. Baba Ali Rıza Karataş ise oğlunun uzman personel sözleşmesini yenilemesine 8 ay kaldığını ifade etti. Halil Karataş'ın kardeşi Ersun Karataş da ağabeyiyle en son Regaip Kandili gecesi görüştüklerini belirterek, sosyal medyada paylaştığı son fotoğrafında "komandolar vurulunca değil, unutulunca ölür" yazdığını söyledi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 3
  • hakan aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    ne şefaati ya?. uzman çavuşlar kaza geçirip ölünce şehid başkası değil öyle mi? Biri de ailelerine şefaatçi olurlar demiş. Ya namaz kılmıyorlarsa veya içki içiyorlarsa yine şefaatçi olabilrler mi? Bırakın artık kendinizi uyutmayı. Şefaatçi olmak o kadar kolay değil mi? ben askerde ölen birini tanıyordum askere gidene kadar karısını dövüp esrar içip zina yapıyordu. Şimdi sen bunun şefaatçi olacağına inanıyor musun?
    Cevapla
  • oğuzhan bektaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah sabır versin. VaTANIMIZIN BAŞI SAĞOLSUN...
    Cevapla
  • kevser86 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah sabırlarını kuvvetlendirsin. Rabbim sabırlarını artırsın, çok zor.. İnşallah ahirette şefaatçi olurlar ailelerine
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi