Şeyh Nazım Kıbrısî vefat etti

Nakşibendi tarikatı şeyhi Nazım Kıbrısî, KKTC'de tedavi gördüğü Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde bugün saat 13:30'da hayatını kaybetti.

GİRİŞ 07.05.2014 09:37 GÜNCELLEME 07.05.2014 20:35
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

KKTC'deki Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde tedavi gören 91 yaşındaki Nazım Kıbrısi'nin vefat ettiği bildirildi.

YDÜ Başhekimi Sevim Erkmen, 17 Nisan'da beri yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Kıbrısi'nin, yapılan tüm tetkik ve tedavilere rağmen var olan kronik karaciğer yetmezliğinin de etkisiyle üç günden beri durumunun daha da ağırlaştığını açıklamıştı.

NEREYE DEFNEDİLECEK?

Bu arada, Şeyh Nazım'ın müritleri, acı haberini alır almaz hastanenin yoğun bakım ünitesine akın etti. Müritleri göz yaşlarına hakim olamadı.

Şeyh Nazım Kıbrısi'nin naaşı, Selimiye Camii'de kılınacak ikindi namazının ardından Dergahı'nın bulunduğu Lefke'ye defnedilecek.


 

YORUMLAR 26
  • celal okur 9 yıl önce Şikayet Et
    tanışmasak ta..... biz onu tanıyor ve seviyorduk.Allah yolunda olan herkesi seviyoruz.Allah rahmet etsin.
    Cevapla
  • burak burak 9 yıl önce Şikayet Et
    terhis olmuş, ne güzel.. müslüman için ölüm vazifeden terhistir, firakdan sıyrılıp, sevinçle karşılamak gerekir.
    Cevapla
  • Recep Kalaycı 9 yıl önce Şikayet Et
    İSLAM ALEMİNİN BAŞI SAĞOLSUN. Nakşibendi tarikatının şeyhi Muhterem Nazım Kıbrısi Hz'lerine Allahtan cc.rahmet, Kederli ailesine sabır ve metanet temenni eder Tüm islam alemine baş sağlığı dilerim. Mekanı Cennet olur inşaallah.
    Cevapla
  • Müsbet Hareketler 9 yıl önce Şikayet Et
    Selam ve Dua İle. Yıllar önce bir dostum münasebeti ile tanıştığımız, çalışmalarını uzaktan da olsa izlediğimiz kıymetli bir insan, bir gönül dostu idi. Cenab-ı Hak'tan onun için Rahmet, tüm sevenlerine ve islam alemine ise sabırlar diliyorum.
    Cevapla
  • mfatihim 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c. rahmet eylesin.... Mekanı cennet olsun...Efendimiz s.a.v. in buyurduğu üzere: "Bir alimin vefatı, alemin vefatı gibidir"...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor