8 yaşında çocuk 11 ayda hafız oldu

Adana'da 8 yaşındaki Mahmut Esat Çalışkan, 11 ayda hafızlık eğitimini tamamladı. İl Müftülüğü 'nün Hafızlık Takip Komisyonu'nun düzenlediği sınavda arkadaşlarıyla yarışan Mahmut Esat, bu performansıyla Türkiye'nin en küçük hafızları arasında yer almaya aday.

8 yaşında çocuk 11 ayda hafız oldu
8 yaşında çocuk 11 ayda hafız oldu
GİRİŞ 08.05.2014 11:41 GÜNCELLEME 08.05.2014 11:41

Babası Recep Çalışkan'ın teşviki, hocası Halit Çalışkan'ın destekleriyle Hamza Efendi Camii Kur'an Kursu'nda 7 yaşında Kur'an-ı Kerim'i ezberlemeye başlayan Mahmut Esat, bu süreci başarıyla noktaladı. Küçük Mahmut Esat, sınav sonrasında babası Recep Çalışkan ile İl Müftüsü Arif Gökce'ı makamında ziyaret etti.

Çocukla yakından ilgilenen Gökce, İslam dininin "Dünyada en hayırlınız Kuran-ı öğrenen öğretendir." dediğini hatırlattı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Arif Gökce, "Bu küçük kardeşimiz, çok büyük bir başarı göstererek Kuran-ı Kerim'i ezberlemiş. Küçük yaşta hafız olmuş. Kendisini yürekten kutluyorum. Mahmut Esat'ın bu eğitimi almasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Mahmut Esat'ın İşadamı babası Recep Çalışkan ise oğlunun küçük yaşta hafız olması için teşvik ettiğini hatırlattı. Mahmut Esat'ın kısa sürede hafızlık eğitimini bitirmesini aile olarak sevinçle karşıladıklarına dikkat çeken Çalışkan, "Bu yaşta nasıl hafız olunur sorusuna muhatap oluyorum. Çocuğun hafız olmasından öncelikle çevresel faktörler etkili oluyor. Sadece annesi, babası değil amcaları dayıları dedeleri destek verdi. Çocuğa baskı ortamından ziyade sevdirerek hafızlık yaptırmak, ihtiyaçlarından mahrum bırakmamak önemlidir." diye konuştu. Müftü Gökce, Mahmut Esat'a kitap hediye etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor