Türk Telekom'dan engellilere özel fırsatlar

Türk Telekom, engelli bireylerin sosyal ve profesyonel hayatta daha fazla yer almalarını sağlayan projelerle engellerin aşılmasına destek oluyor.

Türk Telekom'dan engellilere özel fırsatlar
Türk Telekom'dan engellilere özel fırsatlar
GİRİŞ 12.05.2014 13:23 GÜNCELLEME 12.05.2014 13:23

Telefon Kütüphanesi, Türk Telekom Konya Ampute Futbol Takımı, Türk Telekom Okulları kapsamında eğitime kazandırılan Siirt Türk Telekom Çok Amaçlı Özel Eğitim Merkezi gibi projelerle Türk Telekom, Türkiye'ye değer katmaya devam ediyor.

Sunduğu iletişim olanaklarıyla toplumun tüm kesimlerinin hayata eşit koşullarda katılmasına katkı sağlayan Türk Telekom, engelli müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Engelli bireylerin hayata katılımına destek olmak amacıyla özel projeler hayata geçiren Türk Telekom, Telefon Kütüphanesi, Türk Telekom Konya Ampute Futbol Takımı, Türk Telekom Okulları kapsamında eğitime kazandırılan 76 eğitim binasından biri olan Siirt Türk Telekom İlköğretim ve İş Okulu, Engelsiz Mesaj gibi hizmetlerle engelleri kaldırıyor.

Telefon Kütüphanesi ile görme engellilere büyük hizmet

Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) işbirliğiyle hayata geçirilen Telefon Kütüphanesi projesi görme engelli Türk Telekom müşterilerinin, ev telefonu üzerinden GETEM kütüphanesindeki yüzlerce kitabı ücretsiz olarak dinlemesine olanak sağlayarak hayatlarını kolaylaştırıp, bireysel gelişimlerine katkıda bulunuyor.

Telefon Kütüphanesi, geçen iki yıl içinde toplam 323 bin kez aranırken toplam dinlenme süresi ise yaklaşık 3.1 milyon dakikaya ulaştı. Görme engelli Türk Telekom müşterilerinin ev telefonları üzerinden 0800 219 91 91 numaralı hattı arayarak yüzlerce sesli kitabı ücretsiz olarak dinleyebilmelerini sağlayan Telefon Kütüphanesi'nden faydalananların sayısı 23 bine ulaştı. Telefon Kütüphanesi kullanıcıları, kütüphanede yer alan 350'yi aşkın kitaptan dilediklerini seçebiliyor, bir sonraki aramada kaldıkları yerden dinlemeye devam edebiliyor veya bölümler arasında kolayca ileri veya geri gidebiliyor. Telefon Kütüphanesi'nde bugüne kadar en fazla dinlenen içerik Adnan Karaismailoğlu'nun kaleme aldığı tasavvuf türündeki Mesnevi'den Seçmeler adlı kitabı oldu.

Siirt Türk Telekom Çok Amaçlı Özel Eğitim Merkezi

Türkiye'de eğitim alanında bugüne kadar hayata geçirilen en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Türk Telekom Okulları projesi kapsamındaki Siirt Türk Telekom Çok Amaçlı Özel Eğitim Merkezi, engelli öğrencilerin temel yaşam becerilerini geliştirerek, topluma uyum sağlamalarına destek oluyor. Spor ve sanatsal faaliyetlerde adından söz ettiren okul bugüne kadar kazandığı ödüllerle engellerin aşılabileceğini gösteriyor.

14 sınıf, 162 öğrenci sayısı ve 45 öğretmenle eğitim ve öğretim hayatına devam eden Siirt Türk Telekom Çok Amaçlı Özel Eğitim Merkezi sportif ve sanatsal faaliyetlerde adından bahsettiriyor.

Okulun atletizm ve basketbol bölge birinciliği, resim yarışmasında ise il ikinciliği bulunuyor. Ayrıca, okulun Basketbol Milli Takımı'na seçilmeyi hak kazanan bir öğrencisi de bulunuyor. Zihinsel engelli öğrencilerin 3. kademede ahşap ve el beceri atölyesinde çalışma yaptığı okulda zihinsel engelliler kulübü mevcut. Basketbol Atletizm Masa Tenisi Türkiye özel sporcular spor federasyonuna bağlı okul öğrencileri de bulunuyor.

Türk Telekom Ampute Futbol Takımı
Türk sporunun en büyük taraftarı Türk Telekom'un öncülüğünde kurulan Konya'da Güneydoğu gazilerinin ve engellilerin bir araya gelmesiyle oluşan Türk Telekom Konya Ampute Futbol Takımı da önemli başarılara imza atıyor. Türkiye Bedensel Engeliler Federasyona bağlı olan Ampute Futbol 1. Ligi'nde mücadele eden takım, başarılarıyla dikkat çekiyor.

Engelsiz Mesaj
Engelsiz Mesaj Servisi; işitme ve konuşma engelli bireylerin ev ve cep telefonlarından kısa mesaj (SMS) ile kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşların 444'lü ve sabit telefonlarına ücretsiz ve interaktif (çift yönlü) erişim sağlayarak hizmet alabilecekleri bir uygulamadır. İşitme ve konuşma engelli vatandaşlar bu servis sayesinde istek, şikâyet ve önerilerini ilgili kurumlara kolayca iletebiliyor, belediye hizmetlerinden ulaşım, güvenlik ve sağlık gibi geniş bir yelpazede birçok hizmetten faydalanabiliyor.

Engelsiz Mesaj Servisi'ne dahil olmak isteyen kurum ve kuruluşlar, bu servise özel olarak geliştirilen bir programı internet üzerinden kolayca yükleyebiliyor. Hizmetlerini Engelsiz Mesaj Servisi ile engelli bireylere ulaştırmak isteyen kurum ve kuruluşlar 444 14 44 veya 444 21 66 numaralı telefonlara ulaşarak bu hizmete nasıl dahil olabileceklerini öğrenebiliyorlar.

TBMM başta olmak üzere birçok kamu kurumu ile özel sektörden kuruluşların da yararlandığı Türk Telekom'un Engelsiz Mesaj Servisi uygulaması ile işitme ve konuşma engelli vatandaşların hayata daha fazla katılabilmeleri ve ihtiyaç duyacakları her türlü hizmeti bu sistemi kullanarak alabilmelerini sağlamak hedefleniyor.

Braille Alfabesi ile düzenlenen fatura uygulaması
Öte yandan görme engelliler için fatura uygulamasını Türkiye'de uygulayan ilk telekomünikasyon şirketi olan Türk Telekom, başvuruda bulunan müşterilerine braille alfabesi ile basılmış özel fatura gönderiyor. Görme engelli kullanıcılar, braille alfabesi ile düzenlenmiş abonelik sözleşmesi ile iletişim hizmetlerinden rahatlıkla faydalanabilirken sesli fatura bilgilendirme servisi sayesinde fatura tutarını ve son ödeme tarihini öğrenebiliyor.

Görme engellilerin kullanımına uyumlu web sitesi
Türk Telekom, ‘Türkiye'ye Değer' çatısı altında düzenlenen sosyal sorumluluk projesi ile web sitesini de görme engellilerin kullanımına uyumlu tasarladı. Kısıtlı görme engeli bulunan veya renk körü olan kullanıcılar da düşünülerek hazırlanan web sitesi, farklı renkte ve fark edilmesi kolay linkler ile kullanıcının isteğine göre büyütülecek veya küçültülecek şekilde hizmet veriyor.

“Ben de varım”
T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın öncülüğünde yürütülen, engellilere evinden dışarıya çıkmadan çağrı merkezlerinde çalışabilme imkânını sunan "Ben de Varım" projesine, Türk Telekom, istihdam edilen engelli çalışanlarla katkı sağlıyor.

Engellilere özel fırsatlar
Engellerin aşılmasına destek olan Türk Telekom aynı zamanda engelli kullanıcılarına özel fırsatlar da sunuyor. Türk Telekom engelli müşterilerine şehir içi ve şehirlerarası sabit hatlara yönelik 3000 dakika bedava kullanım sağlayan 12,5 TL'lik "Sosyal Tarife" paketi sunuyor. Türk Telekom internet hizmetini de engelli kullanıcılar için internet servis sağlayıcılara %25 indirimli olarak sunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı