5 yıldır ölümle burun buruna yaşıyorlar!

Muş'a bağlı Ağartı köyündeki vatandaşlar, evlerinin heyelan tehlikesi altında bulunduğunu belirterek, yetkililerden yardım istedi.

5 yıldır ölümle burun buruna yaşıyorlar!
5 yıldır ölümle burun buruna yaşıyorlar!
GİRİŞ 12.05.2014 21:45 GÜNCELLEME 12.05.2014 21:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Muş merkeze bağlı Ağartı köyünde 5 yıl önce meydana gelen heyelanda evleri hasar gören köylüler, yaşadıkları evlerdeki tehlikenin halen geçmediğini ve korku içinde yaşamlarını sürdürdüklerini ifade etti.

Köy muhtarı Mehmet Emin Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2009 yılında meydana gelen heyelan nedeniyle köyde bulunan 31 ev ve caminin ağır hasar gördüğünü anımsattı.

Evleri kullanılamaz durumda olan bazı köylülerin göç etmek zorunda kaldığını ifade eden Sönmez, şöyle konuştu:

"Valiliğe defalarca müracaat ettik fakat müracaatlarımız sonuçsuz kaldı. Bu kez Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) aracılığıyla Başbakanlığa müracaat ettik. Buna rağmen Muş Tapu ve Kadastro Müdürlüğü gelip halen yer tespiti yapmadı. Özellikle bahar aylarında aşırı yağışlar nedeniyle evlerimizdeki hasarlar gün geçtikçe artıyor. 31 hanede yaşayan yaklaşık 800 nüfus endişe içinde yaşıyor."

Köylülerden Muhtesim Çelik ise köydeki heyelan tehlikesi nedeniyle birçok yere başvurduklarını ancak bugüne kadar hiçbir sonuç alamadıklarını dile getirdi.

Ailelerin korku içinde yaşadığı köyde büyük bir endişe hakim olduğunu bildiren Çelik, köylerinin afet kapsamına alınarak yeni ev yapılması için çalışma başlatılması gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Fatih Sayim 9 yıl önce Şikayet Et
    biz de isterüz. Bizim köydeki evde böyle bir sorunla karşılaşmıştık. evde ne var ne yoksa sattık birazda borçlandık tamir ettik. devlet babadan da bişey istemedik zira devlet sadece doğu ve güneydoğuya baba iç anadolu karadeniz akdeniz kısaca batıya gelince babalık gidiyor maalesef. verdiğim vergileri haksız yere kullananlara hakkım haram olsun.
    Cevapla
  • oğuz g 9 yıl önce Şikayet Et
    yokk. bizim köydeki evde uçuyor toki onuda yapsın.....
    Cevapla
  • citykhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Toki vatandaşlarımıza yardım etmeli.. Muş valisi lütfen tokiyi devreye geçirmelisiniz. Yardım gitmeli bu insanlarımıza, ufak bir depremde bu insanlar canlarını yok pahasına verecek. Devlet babalığı gene göstermelidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?