Vali Mutlu'dan cam şov

Beykoz Cam Sanat Merkezi'nin açılışını yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, cam sanatçılarıyla birlikte cam işledi. Vali Mutlu, kültürel değerlerin korunmasına dikkat çekti.

Vali Mutlu'dan cam şov
Vali Mutlu'dan cam şov
GİRİŞ 13.05.2014 15:27 GÜNCELLEME 13.05.2014 15:27

Beykoz'un yüzlerce yıllık camcılık geleneğini tekrar canlandırmak amacıyla Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğiyle yürütülen ‘Beykoz Camcılığının tarihi mirasını koruma ve turizme kazandırma projesi' kapsamında, Polonezköy'de kurulan ‘Beykoz Cam Sanat Merkezi hizmete açıldı.

Camın sanat eserine dönüştürüldüğü merkezi gezen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu, cama hayat veren kadınlardan çalışmalar hakkında bilgi aldı, yapılan ürünleri inceledi.

Gazetecilerin ısrarı üzerine cam yapımında kullanılan özel gözlüğü takarak camdan nazar boncuğu yapmaya çalıştı. Vali Mutlu gazetecilere; "Size nazar boncuğu yapacağım. Aman nazar değmesin" dedi.

Bir cam sanatçısının yaptığı semazenleri hayranlıkla izleyen Vali Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu sanatçıyı tebrik etti.

"ORTAK MİRASI KORUMAMIZ LAZIM"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Multu, kültürel değerlerin korunması gerektiğine dikkat çekerek, "Bu miras hepimizin ortak mirasıdır. Bunları iyi korumamız ve geleceğe taşımamız lazım. Bir şehrin kültür şehri olmasının yolu buradan geçiyor. Övündüğümüz değerlerden bir tanesi Istanbul'umuzun kültürüdür. Beykoz bu kültürün önemli merkezlerinden birisidir" şeklinde konuştu.

Kültürel değerlerin korunarak turizme kazandırılması gerektiğini belirten Vali Mutlu, "Gecikilmiş ama en yine de başlamış bir proje olarak kendimizi teselli edebiliriz diye düşünüyorum. Beykoz'luları sanatına sahip çıktığı için kutluyorum" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier davetlilere döner kesti
Filistin, Arap Birliği'ne olağanüstü toplantı çağrısı yaptı