Tencere tava davasında karar açıklandı

Gezi olayları sırasında Beşiktaş'taki apartman dairesinde tencere-tava çalarak kişilerin huzur ve sükûnunu bozdukları iddia edilen anne ve iki çocuğu hakkında açılan dava karara bağlandı.

Tencere tava davasında karar açıklandı
Tencere tava davasında karar açıklandı
GİRİŞ 17.05.2014 08:27 GÜNCELLEME 17.05.2014 08:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mahkeme, sanıklara yüklenen suç açısından kasıtlarının bulunmadığını belirterek beraatlerine karar verdi.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 10. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya haklarında 3'er aydan 1'er yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanıklar Tuğçe Aldede, Onur Aldede ve Filiz Değirmenciler hazır bulunurken, şikayetçi Hilal Kazcıoğlu ise katılmadı.

OLAY ESASINDA TENCERE TAVA OLAYI DEĞİLDİR

Duruşmada Emine Bolverdi tanık sıfatıyla olarak ifade verdi. Tanık Bolverdi, 20 yıldır Filiz Değirmenciler ile aynı apartmanda oturduklarını belirterek, "Ben apartmanda 5. katta oturuyorum. Olay esasında tencere-tava olayı değildir. Diğer komşum Hilal Hanım apartmanın bodrumunda kedi, kuş gibi hayvalar beslediği için pire gibi haşereler türedi. Biz de apartman sakinleri olarak imza toplayarak apartman yöneticisine verdik ve belediyeye şikayette bulunduk. Belediye yetkilileri de apartmana gelerek uyarıda bulundu. Bunun üzerine karşı hamle olarak Hilal Hanım'ın şikayette bulundu. Ben Filiz Hanım ve çocuklarının tencere-tava çaldıklarını görmedim ve duymadım" ifadelerini kullandı. Sanıkların avukatı da suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığını belirterek, müvekkillerinin beraatini istedi.

SANIKLAR BERAATLERİNİ İSTEDİ

Son sözleri sorulan tutuksuz sanıklar Tuğçe Aldede, Onur Aldede ve Filiz Değirmenciler de suçsuz olduklarını belirterek, beraatlerini istedi. Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıklara yüklenen suç açısından kasıtlarının bulunmaması nedeniyle sanıkların ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEDİK

Sanıklar 13 Mart'ta savunma yapmışlardı. Hemşire olduğunu söyleyen sanık Tuğçe Aldede (24) "Çevredeki komşularımızı rahatsız etmedik, gürültü yapmadık, protesto eyleminde bulunmadık. O zamanlarda Gezi eylemleri vardı. Birçok komşu tencere-tava çalıyordu. Ancak biz tencere-tava çalmadık. Biz, Hilal Hanımı rahatsız etmek amacıyla böyle bir eylemde bulunmadık. Hilal Hanım çok sayıda kedi ve kuş besliyordu. Evimizi pire basmıştı. Biz de bu konuyla ilgili belediyeye şikayette bulunduk. Hilal Hanım bize bu yüzden husumet besliyor" demişti. Sanık Onur Aldede (23) de iletişim danışmanı olduğunu belirterek, olay tarihinde askerden yeni geldiğini, olaylarla bir ilgisinin olmadığını, tencere- tava çalmak suretiyle kimseyi rahatsız etmediğini söylemişti. Sanık Anne Filiz Değirmenciler ise bilinçli olarak gürültü yapmadıklarını ve suçsuz olduğunu belirtmişti.

İDDİANAMEDE

Beşiktaş Dikilitaş Mahallesi'nde oturan ev hanımı Hilal Kazcıoğlu 2 Haziran 2013 de üst katta oturan komşularının, Gezi Park'ı nedeniyle tencere tava çalarak kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle polise şikâyette bulundu. Şikâyet üzerine anne ve iki çocuğu polis merkezine ifadeye çağrıldı. İfadelerin alınmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Salih Çakmak, Filiz Değirmencler ile çocukları hakkında 'kişilerin huzur ve sükûnunu bozmak' suçundan 3'er aydan birer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi. İddianamede "Olay günü protesto amaçlı olarak gece saatlerinde tencere ve tavalara vurarak gürültü çıkardıkları, bunun üzerine müştekinin bu gürültüden rahatsız olduğu ancak uyarmasına rağmen şüphelilerin gürültü çıkaracak şekilde tencere ve tavalara vurdukları, müştekinin balkonuna su akıttıkları anlaşılmıştır" denildi. Savcı Çakmak, tarafların birbirlerine hakaret ve tehdit ettiklerine dair şikâyetçi olduklarını ancak iddialar dışında inandırıcı delil bulunmadığından bu yönden kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Anne ve iki çocuğunun "Kişilerin huzur ve sükûnunu bozmak" suçundan 3'er aydan 1'er yıla kadar hapsi isteniyordu.

YORUMLAR 2
  • Kamil CANDAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Asıl İLAHI ADALET DİVANINDA ne yapacaksınız!. Ey azgınlar! Allah Celle ve Âla buyuruyor: O gün insanlar amellerini görmeleri (karşılığını almaları) için darmadağınık geri dönüp gelirler. Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu bulur. Kim zerre miktarı şer işlemişse onu bulur. Zilzal (Zelzele) suresi
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Evlerde hasta varmı diye hiç düşünmeden Tencere tava ile çan çan çalarak geceleri insanları rahatsız ettiler!?... .....üstelik pencereden sarkıp ses daha şiddetli olsun diye büyücüler gibi gece gece insanları rahatsız ettiler?..ceza muhakkak verilmesi lazımdı!?..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!