Bosna'nın yardımına koşan ilk ülke

Sel felaketi yaşayan Bosna Hersek'e yardım malzemesi taşıyan Türk uçağı Saraybosna Havaalanı'na indi.

Bosna'nın yardımına koşan ilk ülke
Bosna'nın yardımına koşan ilk ülke
GİRİŞ 19.05.2014 18:39 GÜNCELLEME 19.05.2014 18:48
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Son yılların en büyük sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek'e yardım eli uzatan Türkiye'nin gönderdiği yardım malzemelerini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçak, Uluslararası Saraybosna Havaalanı'na indi. Uçakla birlikte AFAD ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ekipleri de Saraybosna'ya gitti.

ARAMA KURTARMA MALZEMELERİ GÖNDERİLDİ

Türkiye, Genelkurmay Başkanlığına ait 1 adet C-130 kargo uçağı ile AFAD'ın 40 bin kum torbası, Türk Kızılayının 85 bin kum torbası ve bin battaniye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de 2 motopomp, 2 jeneratör, 6 personel ile çeşitli arama kurtarma malzemeleri gönderdi.

2 GÜN SÜREN ARALIKSIZ YAĞIŞ FELAKETE YOL AÇTI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bosna Hersek'e yönelik insani yardım çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'te 15 Mayıs'ta başlayan ve 2 gün aralıksız devam eden yağışların nehir taşkınlarına ve su baskınlarına neden olduğu, Saraybosna, Tuzla ve Zenitsa-Doboy bölgelerinde yüzlerce evin sular altında kaldığı, binlerce hanenin elektriksiz kaldığı ve birçok köyün tahliye edildiği hatırlatıldı.

Bosna Hersek Bjeljina'da bir kişinin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, meydana gelen selden özellikle Zenitsa-Doboy kantonunun etkilendiği belirtilerek, Maglaj bölgesinde tahliye edilmeyi bekleyen insanlar olduğu, yolların zarar görmesi nedeniyle ulaşımda büyük sıkıntılar yaşandığı vurgulandı.

AFAD'DAN İKİ PERSONEL KRİZ MERKEZİNDE ÇALIŞACAK

Gelişmeler üzerine Bosna Hersek tarafından yapılan yardım çağrısına istinaden, Türkiye'nin çeşitli kurum ve kuruluşları tarafından AFAD'ın koordinasyonunda yapılan yardımların, afet bölgesinde koordinasyonunu sağlamak üzere dün AFAD bünyesinde görev yapmakta olan 2 personelin Bosna Hersek'e gittiği ve kurulan Kriz Merkezinde çalışmalara başladığı kaydedildi

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 13
  • Ferudun Can Kalaycı 9 yıl önce Şikayet Et
    Selamlar. Bosna kardeş arnavut kardeş sırp kardeş kısaca osmanlı coğrafyası kardeş. güzelde müslümanlar osmanlının bayrak direğine dahi ateş edecek kadar gözü dönmüşler kimdi yüz yıl önce? bu akepekeke Türkiye yi bölüp 10 vilayeti terk ettikten sonra onlarıda kardeş ilan eder. yakında arabistanı bizden koparan lawrence yide kardeş ilan eder. Allahım ıslan eylesin
    Cevapla
  • Karlı Zigana Dağları 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Millete, yakışan,. Devlet Özelliği, işte Budur..
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    Gonullerimiz her zaman birdir. Olmasi gereken de budur, bizler kardeslerimizi ecdamizi hic bir zaman unutmayiz..Cok sevindim bu habere..Bizlerin mutluluguda birdir acisida birdir..
    Cevapla
  • yüksel oduncu 9 yıl önce Şikayet Et
    Ecdadımızın ruhu geri dönüyor.. Yardım yapanlardan Allah razı olsun.Ben ülkem hep böyle olsun istemiştim.Bu günlere nasipmiş.
    Cevapla
  • pusula 9 yıl önce Şikayet Et
    uzun adama ellerin heryere uzansin. Allah seni bu milletin basindan eksik etmesin. sana bosuna kizmiyor hainler, sen müslümanlarin dayanagisin. Avrupanin göbeginde bir tane ülke yardima gitmedi ama Türkiye orda iste bütün mesele bu. Erdogani bu yüzden sevmiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı