Yaptıkları yanlışı 19 yıl sonra fark ettiler

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Arslankaşı köyü sakinleri namazlarını yanlış yöne dönerek kıldı. Cami kıblesinin yanlış olduğu ise tam 19 yıl sonra fark edildi.

Yaptıkları yanlışı 19 yıl sonra fark ettiler
Yaptıkları yanlışı 19 yıl sonra fark ettiler
GİRİŞ 21.05.2014 13:48 GÜNCELLEME 21.05.2014 16:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Keban Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Arslankaşı köylülerinin, 1990 yılında inşaatına başlanan ve 1995 yılında yapımı tamamlanan Nuri Baba Camisi'nin kıblesinin yanlış olabileceğiyle ilgili kuşkularını müftülüğe ilettiklerini söyledi.

ŞÜPHE ETMEKTE HAKLI ÇIKTILAR

Görevli personelle köye gittiklerini anlatan Pehlivan, "Kıblenin belli bir saati var, takvimlerde de yazar. O saatte güneşe doğru kıble ortaya çıkar. Biz de geldik burada belirli yerlere çöp diktik ve kıbleyi bulduk. Şüpheli olanlar gerçekten de haklıymış" diye konuştu.

NAMAZLARDA SIKINTI YAŞANMAZ

Bu durumun camide kılınan namazlara sıkıntı yaratmayacağını belirten Pehlivan, "Yaklaşık 45 derecelik bir açıyla kıbleye yanlış durulduğu, göğsün kıbleden başka bir yöne dönmediği ve işin içerisinde kasıt olmadığı için kılınan namazlara zarar gelmez" dedi.

19 YIL SONRA PUSULADA GÖRÜNCE FARK ETTİK

Arslankaşı köyü eski muhtarlarından Fethi Demir de yönün yanlış belirlendiğine dair sürekli şüphesinin olduğunu ancak bunu 19 yıl sonra fark ettiklerini dile getirerek, ''Pusulayı getirdim. Baktık ki biraz çarpık duruyoruz. Mihrabımız duvara sabitti, onun için bir şey yapamadık. Daha sonra müftü efendiye söylediler. Müftü efendi de geldi, kıbleyi tam tespit etti'' şeklinde konuştu.

Demir, kıble tesbit edildikten sonra camiyi yıkmadan içerisinde düzenleme yaptıklarını ve mihrabı doğru yöne çevirdiklerini aktardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • İskender Melekli 9 yıl önce Şikayet Et
    19 YILDAN BUGÜNE KADAR GELMİŞ GEÇMİŞ İMAMALARDA MI FARK ETMEMİŞLER.. O zaman o İmamın köylü vatandaştan ne farkı var.Onun yaptığı İmamlığı köyden bir vatandaşta yapar.Günahı vebali İmamların üstünedir.
    Cevapla
  • NİZAMÜ'LMÜLK 9 yıl önce Şikayet Et
    mimar sinan ne yapsın. günümüz teknolojisinden faydalanmayan mimar inşaat mühendislerimiz maalesef var.sedefkar mehmet ağa,mimar sinan üstadlarımız size bir kez daha teşekkür ediyorum günümüz teknolojisi olmadan da bu eserleri yaptınız.Allah razı olsun...
    Cevapla
  • Aziz Tekin 9 yıl önce Şikayet Et
    hangi dangalak. hnangi yöntemle kıbleyi ayarlamış.
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    işte müslümanlığımız bu kadar!. Bu kadar şuurluyuz vesselam. cemaat bilmiyor,imamda mı bilmiyordu kıble saati diye bir konuyu ve pusulanın icat edildiğini....Cami yönü daha inşaata başlamadan tesbit edilir,edilmeliydi..Burada ameller niyetlere göredir,kıldıkları kabul olur inşallah!Ancak sormazlar mı adama ey gmüslüman niye bu kadar gafil,aymaz ve sorumsuz,şuursuz,ne yaptığınızı bilmiyorsunuz,kendinizden haberiniz var mı?Şimdi ben niye kabul edeyim ibadetleriniz diye?
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    bilmeden olduysa birsey olmaz umarim. yeterki gönüller kibleye dönsün. ama tam bir sonuc alabilmek icin kibleyi mutlaka dogru tespit etmemiz gerekir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!