Tüm siyasi görüşler Ordu'da birleşti!

'Ordu Burada İstanbul'da' sloganıyla Türkiye'nin dört bir tarafındaki Orduluları bir araya getiren 4. Ordu Günleri'nin açılış töreni çok sayıda Ordulunun katılımıyla gerçekleşti. Törende hemen hemen tüm siyasi yelpazeden isim vardı.

Tüm siyasi görüşler Ordu'da birleşti!
Tüm siyasi görüşler Ordu'da birleşti!
GİRİŞ 22.05.2014 15:20 GÜNCELLEME 22.05.2014 15:35

Ordu Dernekler Federasyonu öncülüğünde Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 4. Ordu Günleri kapılarını ziyaretçilere açtı.

Ordu kültürünün önemli öğelerini İstanbul'da yaşayan Ordulu vatandaşlarla buluşturmayı hedefleyen 4. Ordu Günleri'nin açılış töreni İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, CHP Ordu Milletvekili Süleyman Çelebi, MHP Ordu milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu Bağımsız Milletvekili İdris Naim Şahin, Beşiktaş Belediye Bakanı Murat Haznedar, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın katılımıyla gerçekleşti.

22- 25 Mayıs tarihleri arasında Orduluları bir araya getirecek olan Ordu Günleri'nin ilk gününde, İstanbul'daki Ordulular memleket hasretlerini giderdi. Açılan stantlarda Ordu'nun yöresel lezzetlerini tatma fırsatı bulan İstanbullar ise meşhur Ordu tostu, Yalıköy köftesi, Akkuş şeker fasulyesi, lahana çorbası ve sarması, Perşembe cevizli helvası gibi geleneksel yemeklere yoğun ilgi gösterdi.

"SİYASET DEĞİŞİR AMA ORDULULAR DEĞİŞMEZ"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Sabri Çelebi, "4 yıl önce yola çıktığımızda elbette zorluklar vardı ama söz konusu olan gönül işi ve hemşehrilik duygusu olunca tüm zorlar kolay oldu. Türkiye'nin birçok yerinde binlerce Ordulu bulunuyor. Hemşehrilik aslında bölgesel bir milliyetçilik değildir, çünkü bu işin tohumunda sevgi var. Siyaset değişir ama Ordulular değişmez. Siyasetin penceresinden bakarsak düğünleri ve cenazeleri de ayırmak lazım. Ne olursa olsun biz siyaset penceresinden bakamayız. Siyasi kimlikleri bir tarafa bırakıp Ordu kimliği ile yola çıkıyoruz ve tüm görüşleri kucaklıyoruz. Aksi halde bir sivil toplum kuruluşu olamayız" şeklinde konuştu.

Acılı günlerin ardından birlik ve beraberlik duygusunun Ordu Günleri'nde yoğun olarak yaşandığını söyleyen Hüseyin Avni Mutlu, "Soma'daki elim kazadan sonra birliğimize ve beraberliğimize devam ediyoruz. 301 vatan evladımızı kara toprağa uğurladık. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız ve bunlardan ders alacağız. Bugün acıları paylaşmaya devam ediyoruz ve ortaklaştırıyoruz. Ordulu kardeşlerimiz vatan ve millet birlikteliği için Ordu Günleri'ni düzenledi. Bu güzel birlikteliği sağladıkları için Ordu Dernekler Federasyonu'na teşekkür ederim. İstanbul'da yaşayan Ordulu kardeşlerimiz, İstanbullun güzelliğine güzellik, gücüne güç katıyor" ifadelerini kullandı.

Önemli değerlerin tartışma konusu olmaktan çıkarılması gerektiğini ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar, "Soma'da yaşadığımız elim faciada 4'ü Ordulu, 301 vatandaşımız hayatını kaybetti. O facianın sorgulamaları yapılabilir. Ancak biz hiçbir ayrım yapmadan, hangi inanç ve kökenden geldiğini sorgulamadan acıyı paylaşmak zorundayız. İstanbul'un kent kültürünü ön plana çıkararak, Ordu'da büyümüş, kent yaşamına katkı sunmak ve Anadolu'daki örfümüzü koruyarak çalışmaya gayret eden sivil toplum kuruluşlarına siyasi bir karşılık beklemeden destek vermeliyiz. Bizi biz yapan değerlerde ayrımcılık yapmamalıyız" dedi.

"ORDU HEPİMİZE HEYECAN VEREN BİR COĞRAFYA"

4. kez Ordu Günleri'ne katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İdris Naim Şahin, "Kalbi Ordu sevgisi ile dolu insanlar destekleriyle burada. Ordu sevdasını bu aziz ülkenin ve kutsal toprakların ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Herkesin doğduğu yer, kendisi için daha azizdir. Ordu hepimize heyecan veren bir coğrafyadır. Nerede olursak olalım hepimizin gönlünde Ordu sevdası var. Hepimiz için bu aşk her durumda devam edecek. Ordu insanının birliğini ve kardeşliğini savunduk ve savunmaya devam edeceğiz. Ordu'nun birliğine ve kardeşliğine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birlik olursa güç, başarı, sevgi ve paylaşım olur" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nu anarak devam eden Şahin, "Soma'da 301 canımızı kaybettik. Aralarında 4 tane de Ordulu kardeşimizi vardı. Tüm ölenlere rahmet, ailelere başsağlığı diliyorum. Bu olayın ardından Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nu da kaybettik ve Ordu dostu bu kardeşimizle şehit sayısı 302'ye çıktı" dedi.

ORDU GÜNLERİ 'SOMA'YI UNUTMADI

Ordu Günleri, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası sonucunda hayatını kaybeden işçileri de unutmadı. İşçiler için anma programı düzenlenen Ordu Günleri'nde hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı. 4. Ordu Günleri kapsamındaki kutlamalar, Soma faciasının ardından iptal edilmişti.

4. Ordu Günleri kapsamında, hemşehri günlerinde ilk kez gerçekleşen bir konseptle Feshane Ağası seçildi. Feshane Ağası Hüseyin Pelit, "Ordulu hemşehrilerimize ve misafir kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Bugün birlik ve beraberlik zamanı" dedi. 4. Ordu Günleri'nin açılış töreni İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran Ordu Günleri'nin duasının ardından, kurdele kesimi ve semazen gösterisi ile sona erdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi