Vali Mutlu: Saldırıda 1 kişi daha hayatını kaybetti

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı'ndaki olaylarda dün gece yaşanan bombalı saldırıda yaralanan 1 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

GİRİŞ 23.05.2014 12:08 GÜNCELLEME 23.05.2014 14:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı'nda dün gece yaşanan bombalı saldırıda yaralanan ve kimliği henüz belirlenemeyen vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Mutlu, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Genç Türkiye Zirvesi'nin ardından gazetecilerin Okmeydanı'nda dün yaşanan olaylara ilişkin sorularını cevapladı.

Bir soru üzerine, Okmeydanı'nda dün gece bombalı saldırıda 7 polis memurunun, parçaların isabet etmesi sonucu muhtelif yerlerinden yaralandığını belirten Mutlu, şu bilgileri verdi:

"Orada olan vatandaşımız da yüzüne isabet eden parça tesirli materyal sonucunda bugün hayatını kaybetti. Dün yaralanan polis memurlarımız tedavilerinden sonra ayrıldı. Bir polis memurumuz da daha sonra ayağından tabanca ile yaralanmıştı. Toplam yaralı sayımız, memurlar itibariyle 8. Bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımızın yanında bir vatandaşımız daha vardı, onun durumu hayati tehlike arz etmiyor. Onu da yaralılarımız arasına kattığımızda biri sivil toplam 9 yaralımız var."

İstanbul Valisi Mutlu, hayatını kaybeden vatandaşın şu ana kadar kimliğinin belirlenemediğini ifade ederek, "Şu anda kimliği yok. Bu vatandaşımızın kimliği ile ilgili incelemeleri emniyetimiz araştırıyor. Dün akşamdan bu yana kimlik tespitini yapmaya çalışıyoruz. Henüz belirlenmiş değil. Ama kimliğini mutlaka bir şekilde belirleyeceğiz ve açıklayacağız" dedi.

İşte konu ile ilgili İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun son açıklaması;

- Dün bombalı saldırılarda yararlanan vatandaş hayatını kaybetti.

- Vatandaşlarımız durumu provake etmeye çalışanlara fırsat vermemesi için çağrıda bulunuyorum.

- Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerini alınıyor.

- Kimliği yok, henüz incelemeler devam ediyor.

 -Hayatını kaybeden iki yurttaşa Allah'tan rahmet diliyorum.

 - Yaralı polis memurları tedavilerden sonra taburcu edildi.

- Diğer yaralı vatandaşın durumu hayati risk taşımıyor.

- Toplamda 2 kişi hayatını kaybetti, 8'i polis memuru 9 kişi yaralandı

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • Murat Diniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Geziciler hadi. Bakın MOSSAD, İngiliz MI6, Alman BND, The Cemaat tüm hazırlıkları yapmış sizi bekliyor hadi koşun emperyalizmin seferberlik çağrısına geçen seneki gibi yakın yıkın sosyal medyayı yalanlarla süsleyin twitter facebook yalan çukuru ekşisözlük (chpsözlük) sizi bekliyor. Alman ingiliz fransız çok rahatsız erdoğandan görev size verildi efendilerinizin rahatsızlığını giderin
    Cevapla
  • Anti-Kemalist 9 yıl önce Şikayet Et
    POLİS DEĞİL ASKER GÖNDERİLMELİ. bu teröristlere asker veya hatta özel harekatçıları gönderip ya sağ yakalanmalılar ya da ölü devlete zarar verenler terörist muamelesi gösterilmeli yoksa hep böyle devam eder..
    Cevapla
  • MUHAMMET SAİT ALTINOK 9 yıl önce Şikayet Et
    ağaç kesen baş keser. osmanlıda ağaç kesen adam öldürmüş gibi yargılanıyordu. devlet ve kamu malına zarar verende aynı şekilde yargılansın provakatörlerin kökeni araştırılsın.
    Cevapla
  • tarik acikel 9 yıl önce Şikayet Et
    kesin cozumler. Bu olayara kesin cozumler getirilmelidir.. yasi kucuk buyuk demeden ,ortaligi karistiran molotof atan ,kaldirim taslarini sokup polise saga sola atanlari aninda tespit edip, gerekirse kaba kuvvet kullanarak ,iceri atmalidirlar. cunku sundan emin olunmalidirki ,mutlaka birileri bi sekilde ya canindan yada malindan olacaklardir. agir cezalar getirilmelidir. elinde molotof ile yakalanan sahislar ,zaman gecirilmeden yakalanip ,demir parmakliklar ardina alinmalidir, oyle bir kac ay degil. akli basina gelene kadar yillarca iceride kalmalidir. yazik gunah etrafa zarar vermek, insanlarin yasamina ,ve mala mulke ,esnafa binlerce zarar acmayi ,hangi hak ve hukuk bunlara izin verdiriyor? yasim kucuk istedigimi yaparim kirarim yikarim. yakalarlar yasi kucuk diyerek bir iki gun sonra birakirlar , dusunerek rahatca ortaligi karistiriyorlar. kesin cozumler gelmedigi surece ortaligi karistirmaya devam edeceklerdir.
    Cevapla
  • MUHSIN CINAR 9 yıl önce Şikayet Et
    ......................... İdamı halka sunun ve sonra bu vatan hainlerini asın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...