Şehit madencinin bebeği erken doğdu

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden 29 yaşındaki İsmail Coşkun'un eşi bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Şehit madencinin bebeği erken doğdu
Şehit madencinin bebeği erken doğdu
GİRİŞ 23.05.2014 21:59 GÜNCELLEME 23.05.2014 21:59

Türkiye'yi yasa boğan maden kazası nedeniyle babasız büyüyecek çocuklar arasına bugün dünyaya gelen 'Berkay İsmail' bebek de eklendi. Soma'daki maden kazasında ölen 301 kişiden, beşinci gün madenden çıkartılan İsmail Coşkun memleketi Kırkağaç'ta toprağa verildi.

8 aylık hamile olan 22 yaşındaki Hüsniye Coşkun eşinin üzüntüsünden dün Özel Akhisar Hastanesi'nde, erken doğum yapıp, ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Genç kadın, sezaryenle 2 kilo 800 gram ağırlığında, 46 santimetre boyunda bir erkek bebek dünya getirdi. Solunum güçlüğü çektiği belirlenen bebek, Manisa Moris Şinasi çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevkedildi.

Kırkağaç'ta yaşayan baba Halil Coşkun, "Oğlum dünyada olsaydı, kucağına almak nasip olmayan bebeğine Berkay ismini verecekti. Ancak, ömrü yetmedi. Doğumdan sonra gelinim eşinin ismini koymak istedi. Böylece torunuma 'Berkay İsmail' ismini verdik. Torunumun hastanedeki tedavisi sürüyor. Ancak, durumunun iyi olduğunu öğrendik. Torunum, babasız büyüyecek" dedi.

Kendisinin kalp hastası olduğunu belirten baba Coşkun, "Eşim de rahatsız. Bir oğlum var o da işsiz. Madende can veren oğlum İsmail, 10 yıldır bizlere de bakıyordu" dedi. Dün Soma'dan gelen bir kişinin hayatta kalan tek oğlunu madende işe sokma önerisine bulunduğunu belirten Coşkun, "Bizim ailemizde bundan sonra madene girecek kimse yok. Tövbe ettik. Allah, rızkımızı başka yerden versin. Tarım Bağ-Kur'um var diye Yeşil Kartı'mı da aldılar. İş buldukça çalışarak ailemini geçimini sürdürmeye çalışıyorum: Ancak, bu yeterli olmuyor. Devletimizden oğluma iş istiyorum" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!