Avukata 8 bin lira hakaret cezası

Antalya Kadın Hakları Kurulu üyelerine "Sürtük Naciye" şeklinde hakaret ettiği öne sürülen Avukat Tevfik Aşlama'nın 8 bin 840 lira cezaya çarptırıldığı bildirildi.

Avukata 8 bin lira hakaret cezası
Avukata 8 bin lira hakaret cezası
GİRİŞ 25.05.2014 13:31 GÜNCELLEME 25.05.2014 13:31

Antalya Barosu Yönetim Kurulu üyesi ve Kadın Hakları Koordinatörü Güler Yılmaz Birol, Baro Kadın Hakları Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddia edilen avukatın 8 bin 840 lira paraya çarptırıldığını bildirdi.

Birol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl baro tarafından ocak ayında verilen Uğur Mumcu Hukuk ödülüne 2012'nin Aralık ayında, Van Barosu'na kayıtlı avukat Müjde Tozbey Erden'i önerdiklerini hatırlatarak, baro yönetim kurulunun önce bunu kabul ettiğini, daha sonra ise gelen baskılar sonucu kararını değiştirdiğini söyledi.

Bunun üzerine Baro Kadın Hakları Kurulu olarak ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle basın açıklaması yaparak durumu protesto ettiklerini anımsatan Birol, "Bu süreçte, kurul üyelerimizin eylem bilgisini paylaştığı sosyal medya sayfasına, Alanya'da görev yapan avukat Tevfik Aşlama tarafından hakaret dolu cümleler yazıldığını bir arkadaşımız vasıtasıyla öğrendik. Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığına ve Antalya Barosu'na hakaret gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

Birol, yapılan yargılamanın cuma günkü son duruşmasında mahkeme tarafından alınan kararda, hakaretin hem kurula yapılması hem de aleni olması nedeniyle sanığın adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildiğini aktararak, bunun da sanığın mahkemedeki iyi hali nedeniyle 442 güne indirildiğini belirtti.

Mahkemenin günlüğü 20 liradan 8 bin 840 lira para cezasına hükmettiğinin altını çizen Birol, "Mahkeme henüz sonuçlanmadı. Karşı taraf kararı temyiz edecektir. Bunun yanında, Baro'ya yaptığı başvuru da 1-2 hafta önce sonuçlandı. Bu soruşturmanın ardından, uyarma veya kınama cezası almasını bekliyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı