Çiftçiler yolu trafiğe kapattı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde çiftçiler, DEDAŞ'ın yeni uygulamasına tepki göstererek İpek Yolu'nu trafiğe kapattı.

Çiftçiler yolu trafiğe kapattı
Çiftçiler yolu trafiğe kapattı
GİRİŞ 25.05.2014 16:25 GÜNCELLEME 25.05.2014 16:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde çiftçiler, DEDAŞ'ın yeni uygulaması olan elektrik faturalarının destekleme ödemesinden kesilmesine tepki gösterdi. Yüzlerce çiftçinin yaptığı eylemde İpek Yolu bir süreliğine trafiğe kapandı, yolda uzun şeritler oluştu.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde çiftçiler, DEDAŞ'ın yeni uygulamasına tepki göstererek İpek Yolu'nu trafiğe kapattı. Bugün saat 14.00 sıralarında Viranşehir-Şanlıurfa yolu üzerinde Kırlık köyünde bir araya gelen yüzlerce çiftçi, DEDAŞ'ın yeni uygulaması olan elektrik faturalarının çiftçi desteklemelerinden kesilmesini protesto etti. İpek Yolu'nu bir süreliğine trafiğe kapatan çiftçiler, uygulamanın derhal son bulmasını istedi. Eylemin duyulması ile Jandarma ve Çevik Kuvvet ekipleri, zırhlı araçlarla eylemin yapıldığı yere geldi. Burada sıkı güvenlik önlemleri alındı. Çiftçiler, yolu taşlarla trafiğe kapatmaya çalıştı. Polis, yaptığı anonsla eylemin devam etmesi durumunda müdahale uyarısında bulundu. Köylülerden biri, “AK partiye yüzde 70 oy verdik. 50 derece sıcaklıkta bizi bekleterek teşekkür ettiler bize. Çarşamba günü Siverek'te bir araya geleceğiz. 30 Mayıs'ta haberimiz olmadan desteklemelerimizden elektrik faturalarını tahsil edecekler. Bu durumda hepimiz gırtlağa kadar borç içindeyiz. Onlara oy verdiğimiz için vicdan azabı çekiyoruz. Borçlardan mısır ekemeyeceğiz. Bu devlet bize lazım değil.” diye konuştular.

Yapılan eylemin duyulmasının ardından Viranşehir Kaymakamı Muhammet Lütfi Kotan da olay yerine geldi. Yolu bir süre trafiğe kapatan çiftçiler, trafikte uzun konvoyların oluşmasına neden oldular. Çiftçiler, çarşamba günü Siverek'te yapılacak eylemde bir araya gelmek üzere dağıldı.

Yapılan son uygulama ile çiftçinin elektrik borcu, kendisine verilecek olan desteklemeden tahsil edilecek. Öte yandan, elektrik uygulaması içinde dönüm başına 9 bin TL kesilecek. Ayrıca, yıllık yapılan her ekim için aynı uygulama yapılacak. Bu da çiftçilerin büyük tepkisine neden oldu.

YORUMLAR 1
  • huzeyfe 9 yıl önce Şikayet Et
    beleşçiler. Tabii yürürsünüz alıştınız beleş elektriğe türkiyeyi sömürmeye nasılsa şimartıldınızda.ama kabahat sizde değil sizi bu kadar azdıranlarda.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi