Çay taştı karayolu trafiğe kapandı

Çorum'un Kargı ilçesinde etkili olan yağmur yağışı Karaboya çayının taşmasına neden oldu.

Çay taştı karayolu trafiğe kapandı
Çay taştı karayolu trafiğe kapandı
GİRİŞ 25.05.2014 18:44 GÜNCELLEME 25.05.2014 18:44

Taşkın nedeniyle Kargı-Sinop karayolu yaklaşık 2 saat trafiğe kapanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. İlçe merkezine 6 kilometre uzaklıktaki Karaboya çayının yağış nedeniyle taşması ile birlikte sel sularının getirdiği toprak Kargı-Sinop karayolunun trafiğe kapanmasına neden oldu.

Kargı ile Sinop arasındaki ulaşımı sağlayan yol, 30 köyü de ilçeye bağlıyor. Yolun kapanmasıyla birlikte yaklaşık 2 saat yolda mahsur kalan sürücüler olaya tepki gösterdi.

Sürücü Recep Çetin, sürekli Kargı-Sinop karayolunu kullandığını belirterek, “Ufak bir yağmur yağdığında bile çayın getirdiği toprak nedeniyle yol kapanıyor, burada saatlerce mahsur kalıyoruz. Bu yolu birçok köy kullanıyor, Acil bir hastamız olsa ne yapacağız” dedi.

Kamyon sürücüsü Ahmet Yanık ise, “Biz aylardır bu yolu kullanarak hafriyat taşımacılığı yapıyoruz. Yol her yağmur yağdığında saatlerce trafiğe kapanıyor. Bu nedenle işimiz aksıyor. Karayolları yetkililerinin buna bir çözüm bulmasını istiyoruz. Buraya bir menfez yapılsa bu kadar insan bu yollarda böyle mağdur olmaz” diye konuştu.

Yağmurunda dinmesinin ardından, Kargı Belediyesine bağlı ekiplerin, iş makineleriyle yaklaşık 2 saat süren çalışması sonucunda yol tekrar trafiğe açıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi