Bunu yapana tam 35 bin lira ceza!

Artvin'de koruma altındaki otları toplayan iki Alman turiste 35'er bin lira ceza kesildi.

Bunu yapana tam 35 bin lira ceza!
Bunu yapana tam 35 bin lira ceza!
GİRİŞ 26.05.2014 05:04 GÜNCELLEME 26.05.2014 21:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Muş lalesi gibi Türkiye'ye özgü yetişen endemik bitkileri kökünden kopartana cezalar arttı. Bu bitkilerin genetik kaynaklarını yasal olmayan yollarla elde etmek için Rusya, İsrail, Japonya, Almanya, İsveç, Belçika gibi ülkelerden Türkiye'ye bilim insanlarının geldiği ve bitkileri kaçırmak istediği belirtildi.

Artvin'in Ardanuç ilçesinde de Alman uyruklu 2 kişinin kaçak yollardan bitki topladığı Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından tespit edildi. Yakalanan 2 Alman'a Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca her bir kişi için 35 bin TL idari para cezası kesildi.

Orman Bakanlığı yetkilileri, cezaların Türk vatandaşları için de geçerli olduğunu açıkladı. 2012- 2014 yılları arasında toplamda 13 yabancı uyruklu vatandaşa kesilen toplam ceza 455 bin TL oldu.

YORUMLAR 3
  • ali taif 9 yıl önce Şikayet Et
    GÜVENLİK ARTIRILMALI . Böyle önemli yerlerin güvenliği artırılmalı ve rotasyonlu olarak güvenlik görevlileri görevlendirilmeli. Çünkü halen tarihi bir yere gittiğimizde malesef ya spreyle boyanmış oluyor ya da zarar verilmiş. Günümüzde çocuk parklarına belediyeler 1 dönümün altında olsa bile güvenlik ya da bekçi koyuyor. Bu derecede mühim yerlere önlem almak şart. Kültür ve çevre bakanlıklarımız inşallah böyle bir önlem almıştır ya da alır.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Almanyadaki bahçeme ekmek için karadenizden 50 sm bir dal taflan getirdik . Gümrükte bizi çevirdiler nedir o dediler, anlattık bir meyve çeşidi diyealmanyanın kendine has meyve ve sebzesini tehdit altına alamayız diyip elimizden aldılar MALESEF !
    Cevapla
  • yusuf KaRa 9 yıl önce Şikayet Et
    Bilirkisi..... tahsil edildi mi orasi var!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı