Emniyet istihbaratta 65 polis görevden alındı

17 Aralık operasyonu sonrası başlayan görevden almalar devam ediyor. Ankara Emniyet İstihbarat'ta görevli 65 polis görevden alındı.

Emniyet istihbaratta 65 polis görevden alındı
Emniyet istihbaratta 65 polis görevden alındı
GİRİŞ 26.05.2014 12:07 GÜNCELLEME 26.05.2014 13:40

İstihbarat Şubede çalışan 65 personel görevden alınarak Ankara'nın çeşitli karakollarına gönderildi.

DHKP-C'LİLERİ YAKALAYANLAR DA GÖNDERİLDİ

Görevden alınan istihbaratçı polisler arasında geçtiğimiz yıl Emniyet Genel Müdürlüğü binasına roketaralı saldırı gerçekleştiren DHKP-C'li teröristleri yakalayan polis memurlarının da olduğu öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Eylül ayında Yunanistan'dan gelen DHKP-C'li teröristler Muharrem Karataş ve Serdar Polat Emniyet Genel Müdürlüğü binasına roketaralı saldırı düzenlemişti.

Emniyetin kalbi olarak değerlendirilen Dikmen'deki bu saldırının ardından Dönemin Özel Harekat Şube Müdürü'nün bizzat yer aldığı ve yönettiği operasyonda eylemin faillerinden Muharrem Karataş ölü, Serdar Polat ise yaralı olarak sağ bir şekilde yakalanmış, yakalanan bu teröristin üzerinden roketatar ve 3 roket mermisi, 2 adet el bombası, 1 uzi, 1 adet 14'lü tabanca ve DHKP-C flamaları ele geçmişti.

EMNİYET TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLMİŞTİ

Bu başarılı operasyon nedeniyle sebeple İstihbarat Daire Başkanı E. D. tarafından para ve Emniyet Genel Müdürlüğünce şark görevine gönderilmeyerek 24 maaş taltifi ile ödüllendirilen polis memuru E.K'nın da istihbarat şubedeki görevinden alındığı belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!