Yüksek Hızlı Tren hatlarına tel örgü çekiliyor

Bilecik'ten geçen Eskişehir-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili inceleme ve soruşturmalar sürerken, rayların çevresine tel örgüler döşenmeye başlandı.

Yüksek Hızlı Tren hatlarına tel örgü çekiliyor
Yüksek Hızlı Tren hatlarına tel örgü çekiliyor
GİRİŞ 26.05.2014 20:34 GÜNCELLEME 26.05.2014 20:34

Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne bağlı, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi 2'inci etap tünel 16 ve tünel 17 arasında meydana gelen hırsızlık olayında 530 metre sinyalizasyon ve haberleşme kablosu çalınmıştı.

Çalınan malzemelerin bulunduğu 16 ve 17'inci tünel bölgesinde tren hattı ile yol arasında dışarıdan gelen tehlikelere karşı tel örgüler döşeniyor. Çalışma alanındaki görevli Ömer Saraç, tel örgülerin dışarıdan gelen hayvanların ve dışarıdan vatandaşların YHT raylarının üstüne geçmesini engellemek için yapıldığı belirtti.

Saraç, "Bu bölgede dönem, dönem şahit olduğumuz hırsızlık olayları oldu. İşte burada geçen kablolar kesilmiş görüyorsunuz. Burada zaman, zaman olağan şeyler, bazen yüksek meblağlarda çalıntılar olduğunu da duyduk. Güvenlik firmalarının gezdiğini duyum olarak biliyorum" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'