28 Şubat'ın sembol ismi serbest bırakıldı

28 Şubat sürecinde tutuklanan ve 2007 yılından bu yana cezaevinde hükümlü bulunan Zekeriya Şengöz, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tahliye edildi.

28 Şubat'ın sembol ismi serbest bırakıldı
28 Şubat'ın sembol ismi serbest bırakıldı
GİRİŞ 27.05.2014 17:17 GÜNCELLEME 27.05.2014 18:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Malatya E tipi Kapalı Cezaevi önünde Zekeriya Şengöz'ün şartlı tahliye edilmesi nedeniyle düzenlenen karşılama programına; AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Sivil Dayanışma Platformu (SDP) Başkanı Ayhan Oğan, Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

28 ŞUBAT'I YAPANLAR ARAMIZDA

Tahliyesi sonrasında ilk konuşmayı Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir yaptı. Aldemir, "Biz 27 Mayıs tarihinde başka bir darbe ile yüzleşmiştik. O darbeyi yapanlar bugün hayatta değil. 12 Eylül'ü yapanlar var ile yok arasında ancak 28 Şubat'ı yapanlar aramızda yaşamaya devam ediyor. Millete bu hali gören bu onursuz insanlar, inşallah özgürlük arayışı içerisinde yargılanacaklar. 28 Şubat mağdurlarının sembol ismi olan Zekeriya Şengöz onuruyla burada aramızdadır" dedi.

ÜZERİMDEN DOZER GİBİ GEÇTİLER

Zekeriya Şengöz ise, "Buna özgürlük deniyor mu bilmiyorum. 15 yıl oldu, üzerimizden dozer gibi geçtiler. 28 Şubat sürecinin oyuncuları, çeşitli hile ve desiselerle bizlere tezgah uyguladılar. Gücümüzü ve maneviyatımızı koruyarak kimseye husumet beslemedik, yanlışlık da yapmadık. Kimseye düşmanlık etmek gibi bir durumumuz da yoktur. 28 Şubat süreci ne olursa olsun, hayat devam ediyor. Bu süreçte itibarsızlaştırılmak için, inanç ve değerlerimizden koparılmak için öyle korkunç desiselerle karşı karşıya bırakıldık. Maşa olarak kullanılanlar kenara çekildi. Oyunun kurucuları, pis oyunlara kendileri soyunmaya başladı. Ülkenin saf ve berrak vatandaşları olarak, bunlara karşı mücadelemizi devam ettireceğiz. Toplumun rahat nefes alabilmesi ve değerlerimizi muhafaza etmek için birlik ve beraberliğimizi korumalıyız" ifadelerini kullandı.

Sivil Dayanışma Platformu (SDP) Başkanı Ayhan Oğan da, "Zekeriya Şengöz hocamız, 28 Şubat 2007 Post Modern Darbesi'nin en önemli mağdurlarındandır. Anadolu'nun temel taşlarından bir değerimiz, bir büyüğümüzün böyle bir günde hürriyetine kavuşturması bizleri daha da sevindiriyor" şeklinde konuştu.

YARGI KARARLARI İPTAL EDİLMELİDİR

Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar ise, "28 Şubat yargı kararları iptal edilmelidir. Denetimli Serbestlik Yasası'ndan istifade edip tahliye eden hocamız, alacaklı olarak çıkmıyor özgürlüğüne. İçeride var olan mazlum ve mağdur insanlar özgür bırakılsın istiyoruz. Onlar bu devletten alacaklılar. Devletin özgür dilemesini istiyoruz" dedi.

Daha sonra bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de tahliye ve 28 Şubat süreci ile ilgili görüşlerini dile getirdi.
Öte yandan aynı gerekçeyle Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Fahri Memur'un da kasım ayında tahliye edileceği bilgisi verildi.

YORUMLAR 3
  • müslüman kurtuldu 9 yıl önce Şikayet Et
    diğer mazlumlar için de, başta Salih Mirzabeyoğlu için de. özgürlük istiyoruz. Onlar içeride kaldıkça biz özgür değiliz
    Cevapla
  • H Atmaca 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya Diğer madurlar?. 28 Şubatta ezilmiş, horlanmış tüm ağırlığı ile tanlar üstünden geçmiş olan kişiler ne olacak? Bugün halen mağdur olan birçok kişi var. Üstelik bu kişiler hapis yatmadılar diye gündeme bile gelimiyorlar. Öğrenci iken kasıtlı olarak sınıfta bırakılanlar, yok yere uzaklaştırma alanlar, memur atamalarında hakkı yenenler, birçok şeyini kaybedip her şarta rağmen AK Partiye destek veren ama AK APrti tarafından dışlanan bizlere AK Parti yüzünü ne zaman dönecek? Oy vermeye gelince en önce başvurulan, iş olunca en başta çalıştırılan ama söz konusu makam veya adaylık olduğunda 28 Şubat zihniyeti ile aynı mumamelere maruz kalan bizler ne olacağız? Bu sorulara cevap verebilecek bir muhattap bulabilirsek o zaman 28 şubatın bittiğine inanacağız.
    Cevapla
  • Mustafa Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben de ne sandım. Salih Mirzabeyoğlu'nu serbest bıraktılar sandım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri