'Paralel' zirvede çok gizli buluşma!

‘Parelel devlet' soruşturmasını yürüten savcılar, MİT ve Emniyet yetkilileriyle Ankara Adliyesi'nde bir araya geldi. Kritik zirvede bilgiler masaya yatırıldı, harekat planı çizildi

'Paralel' zirvede çok gizli buluşma!
'Paralel' zirvede çok gizli buluşma!
GİRİŞ 28.05.2014 06:41 GÜNCELLEME 28.05.2014 11:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

17 ve 25 Aralık operasyonlarının ardından başlatılan "paralel devlet" soruşturmaları sürerken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda çok kritik bir toplantının gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Gizli toplantıya, paralel devlet iddialarını soruşturan başsavcı vekilleri, savcılar, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat, Terörle Mücadele ve KOM Daireleri yetkilileri katıldı. Toplantıda, önümüzdeki günlerde operasyona dönüştürülmesi beklenen soruşturmanın yol haritasının oluşturulduğu öğrenildi.

Soruşturmalar sürüyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda, Başbakan Erdoğan'ın ofisinde ve makam odasında bulunan böcek, 17 ve 25 Aralık operasyonları sürecinde twitter ve youtube'a yüklenen ses kayıtları, TİB'in çatısına konulan çanak antenle uydu üzerinden kişisel verilerin ele geçirilerek yurtdışına casusluk yapıldığı, emniyet ve yargı içinde, "paralel devlet" iddialarıyla başlatılan bu soruşturmalar sürüyor.

Operasyona dönüşebilir

Başbakan Erdoğan'ın, ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'in iadesinin isteneceğini açıklamasının ardından Gülen hakkında, "örgüt kurmak ve hükümete karşı suç işlemek" iddiasıyla soruşturma başlatıldığı açığa çıkmıştı. Gülen soruşturması Anayasal Düzene Karşı Suçlar Bürosu'nca yürütülüyor.

Ankara'da gizli toplantı

Bu soruşturmalar sürerken, geçtiğimiz günlerde Ankara Adliyesi'nde gizli bir toplantı gerçekleşti. Toplantıya başsavcıvekilleri, savcılar ile MİT ve Emniyet İstihbarat, Terörle Mücadele ve KOM Daireleri'nde çalışan yetkililer katıldı. Her birim paralel devlet iddiaları çerçevesinde kendi alanında çalışmalar yürütüyor. MİT ve Emniyet İstihbarat Dairesi , "yurtdışına casusluk yapıldığı" yönündeki iddiaları araştırıyor.. Terörle Mücadele Dairesi "silahsız terör örgütü kurulduğu" iddialarını mercek altına aldı.. KOM Dairesi ise paralel devlet iddialarının, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" bölümüyle ilgili faaliyet yürütüyor.

Sır gibi saklanan bilgiler

Birimler toplantıda, elde ettikleri bilgi ve belgeleri masaya yatırdı, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Olası hatalara karşı kendi sorumluluk alanları dışında elde ettikleri verileri karşılaştırdı. Ayrıca bilgi vermek isteyen kişilerin ifadelerine de başvuruldu. Bu birimlerle ilişkiye geçen kişilerin kimliklerinin sır gibi saklandığı, ifade alma işlemlerinin de büyük gizlilik içinde yürütüldüğü belirtiliyor.

Soruşturma her an operasyona dönüşebilir

Zirvede soruşturmasının yol haritasının oluşturulduğu öğrenildi. Masaya yatırılan belge ve bilgiler ışığında, "paralel devlet" soruşturmasının her an operasyona dönüştürülebileceği kaydedildi.

YORUMLAR 5
  • Milli Irade 9 yıl önce Şikayet Et
    Kafalarinin iclerine, hatta hucrelere kadar girilmeli. Bu yapinin herseyi sorgulanmali. Cocuklarinizda irade naminda bir sey kalmiyor. Beyinler yikaniyor, yikanmakla kalmiyor penetrasyon oluyor, hatta haste ediliyor. Okullarda mufredat da sorgulanmali. Bu tur seffaf olmayan yapilar ne milletin ve de ne onlarin gelecegi icin hayirli yapilar. Girmedikleri yer, cervirmedikleri dolap, kumpas kurmadiklari adam, kandirmakdiklari yazar kalmadi. Adeta satin aliyorlar. katilanlar benliklerini resmen satiyor. Boyle ne okul ne cemaat vede ne egitim olur. Din adina insanlarin gelecegi ve hatta milletin gelecegi tehlike icine giriyor!
    Cevapla
  • HAKİ TOPRAK 9 yıl önce Şikayet Et
    RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN İNLERİNE GİRİLECEK. Bu bir başlangıç inşaallah. Neredeyse ümidimi kesmiştim. Adamlar hala göğsünü gere gere PARALEL'ciye destek verdiğini açıklıyor, utanmadan bu ihanet şebekesini savunuyor. Devlete kafa tutan bir örgüte sahip çıkıyor. Bu pervasızlk acaba sempati duydukları GÜNEYDEKİ DEVLET'ten mi kaynaklanıyor acaba. Nedir bu cesaret? Nedir bu kör cehalet ?
    Cevapla
  • ali kırkcı 9 yıl önce Şikayet Et
    TEHLIKE. Diğer milletler yoluna devam ediyor, Türkiye yerinde sayıyor. Konuyu daraltacak olursak, şimdi örneğin bu haber sitesini açın, paralel, chp,akp,mhp,sp .Bu haber mi, nereye gidiyoruz.. Milletin aklını zehirlemeyin, iinsafınız yok mu. İnanıyorum, burokrasi ve siyasetteki herkes bir gün tamamen susacak, ve ilim ve alimler konuşacak, yalandan hırstan, zaaflardan , insanların kendi başını yemesinden uzak.
    Cevapla
  • Mehmet Emin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Paralelciler Ulusalcılardan daha tehlikeli. Al birini vur ötekine, ikisi de MÜSLÜMAN DÜŞMANI! Bu Paralelciler bizi 11 yıl kandırdılar, ama kinleri garezleri Allahın Garetine dokundu, kendi kendilerini deşifre ettiler! Elhamdülillah!
    Cevapla
  • Alperen Yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Gözlerimiz yolda kaldı. Bu paralelciler hala aktifler, hala devletin imkanlarını kullanarak haşhaşilik yapıyorlar ve de operasyon olmayacağına inanıyorlar kainatın imamının buna izin vermeyeceğine inanıyorlar, yakın zamanda Başbakanın öleceğine inanıyorlar, yakın zamanda herşeyin kendileri lehine döneceğine dair şakirtlere gaz veriyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü