Mevlana'nın öğüdü geri dönüşüm projesi hazırlattı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, Mevlana'nın yedi öğüdündeki cömertlik konusundan yola çıkan lise öğrencileri, atıkların geri dönüşümü için proje hazırladı.

Mevlana'nın öğüdü geri dönüşüm projesi hazırlattı
Mevlana'nın öğüdü geri dönüşüm projesi hazırlattı
GİRİŞ 28.05.2014 17:02 GÜNCELLEME 28.05.2014 17:02

Kadirli Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri Halil Çetin, Oğuzhan Kösece, Ahmet Ziya Önal ve Hakan Baraklı'nın hazırladığı "Atıktan çıkan felsefe" konulu proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim fuarında sergilenecek. 

Öğrencilerden Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğadaki olumsuzlukların azaltılması için Mevlana'nın 7 öğüdünden biri olan "Cömertlik" konusuyla ilgili başlattıkları projenin 3 ay sürdüğünü söyledi. İnsanların gelişen dünyada, her şeyi hızlı yaşayan ve tüketen bir toplum olduğuna dikkat çeken Çelik, "TÜBİTAK'ın her yıl düzenlediği bilim fuarına katılmak için hazırladığımız projede atık malzemelerin yeniden kazandırılması için görsel bir sanat yapıtı ortaya koyduk.

Mevlana'nın yedi öğüdündeki temel kavramlardan birisi olan cömertlik konusundan yola çıkarak atık köpükleri semazen, kabartma ve resim gibi çalışmalarda değerlendirerek, yeniden işlevsellik kazandırdık" dedi. Projenin sorumlu öğretmeni Hasan Saraç da evrende gereksiz ve atılacak hiçbir şeyin olmadığını belirterek, "Her şey bir döngü içerisinde kimliğini bulur. Mevlevilik'teki sema da aslında evrende var olan bu dönüşü ifade eder. Bu dönüşte alma dağıtma esasına dayanan mutlak bir adalet vardır. Mevlana'nın öğütlerinde de bu öze dönüş görülür. Cömertlik konusu da bunlardan birisidir" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı