'5 ev değiştirdim kurtaramadım'

Diyarbakırlı Yunus, Ramazan Bayramında örgüt tarafından kaçırıldı. Ses tellerindeki sorun yüzünden sesini duyuramadı. Anne ise feryat ediyor

'5 ev değiştirdim kurtaramadım'
'5 ev değiştirdim kurtaramadım'
GİRİŞ 30.05.2014 09:49 GÜNCELLEME 30.05.2014 09:49

"Oğlumu korumak için 5 kez ev değiştirdim ama engel olamadım"

BAŞLARKEN...

Onlar, terör örgütü PKK'nın dağa götürdüğü 63 çocuğun aileleri... Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin önünde oturma eylemi yapıyorlar. Eylem 20 Mayıs'ta başladığında 3 anneydiler. Babalar da destek oldu. Eyleme katılan aile sayısı hızla arttı. Çadır kurdular. Her birinin derdi ise ortak. Hayatları çalınan çocukları dağdan insin istiyorlar. Ve hasretle çocuklarına sağ salim kavuşacakları günü bekliyorlar.

Örgütün dağa götürdüğü çocuklardan biri, 6 aydır işsiz olan Ramazan- Hediye Y. çiftinin 17 yaşındaki oğulları Yunus Y. Çocuk, geçen yıl Ramazan Bayramı'ndan bu yana kayıp. Ailesi, örgüte katılmasın diye 5 ev değiştirmiş ama yeterli olmamış. Ses tellerinde kitle olduğu için konuşamayan Yunus'u, iddiaya göre bayramın ilk günü örgüt buldu ve dağa götürdü. Ramazan-Hediye Y. çiftinin 3'ü kız 7 çocukları vardı. Baba çocuklarının iyi yerde okumasını, iyi arkadaşlar edinmesini istiyordu. İnşaatlarda usta olarak çalışıyor, evinin ihtiyacını karşılıyordu. En büyük korkuları, çocuklarını örgütün almasıydı. Çift bunu önlemek için 5 kez ev değiştirdi. En son Diyarbakır'ın ilçelerinden merkeze göç ettiler. 

HASTALIĞINDAN BAĞIRAMADI

Yunus da sık sık okul değiştirmek zorunda kaldı. Sessiz bir çocuktu. Ailesine, öğretmenlerine ve arkadaşlarına karşı tek bir kötü sözü olmamıştı. Anne Hediye Yıldız, oğluna her gün 2 lira harçlık veriyordu. Bir simit bir de çay parası... Bir süre sonra Yunus'ta konuşma sorunu başgösterdi. Annesi doktora gösterdiğinde Yunus'un ses tellerinde kitle tespit edildi. İlaç verildi. Doktoru "Bir hafta sesli bir şekilde gazete oku gel. Haftaya tekrar muayene edeceğim" dedi. Yunus, Ramazan Bayramı'ndan sonra muayene için doktora gidecekti. Ancak olmadı. Bayramın ilk günü; yakınları ve arkadaşlarıyla bayramlaşmak için evden çıktı, bir daha da geri dönmedi. Korktukları şey başlarına gelmişti. Anne Hediye Y., "Biricik yavrumu bayramın ilk akşamı götürdüler. Oğlum konuşamıyordu. Bağıramıyordu... Oğlumu terör örgütü kandırıp götürdü. Hiçbir evladımı örgüte vermemek için tam 5 ev değiştirdim ama kurtaramadım. Biricik kuzumu benden aldılar. Tam bir yıl oldu. Şimdi 17 yaşında. Ne olur oğlumu bana geri verin" diye gözyaşı döküyor.

Sultan Uçakan (21) da tıpkı Yunus gibi örgütün eline düşen talihsiz çocuklardan biri. 2 kız 4 de erkek kardeşi vardı. Ailesinin durumu iyi değildi. Baba Faik Uçakan (50) işsizdi ve 10 yıldır yatalaktı. Yıllar önce geçirdiği trafik kazasında beli kırılmıştı. Anne Muhsine Uçakan (40) ise ev hanımıydı. Ara sıra gündelik işlere gidiyordu. Sultan'ın da tıpkı Yunus gibi bir sağlık sorunu vardı. Ailesine destek için uzun süre iş aradı ama bulamadı. Lise 1'den terkti. Annesine, "Liseyi dışarıdan bitireceğim. Hem çalışıp hem okuyacağım" diyordu. 

SULTAN SARA HASTASI 

Sultan, 50 gün önce iş aramak için evden çıktı. Öncesinde annesine "Belim ağrıyor. Önce hastaneye gideceğim. Sonra iş aramak için arkadaşların yanına uğrayacağım. Arkadaşımla konuştum. Bana iş bulacağını söylemişti" dedi. Fakat Yunus gibi o da bir daha da dönmedi. Şimdi anne Muhsine Uçakan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki oturma eyleminde sesini duyurmaya çalışıyor. Sözcükler boğazına düğümlenen anne, "Kızımı istiyorum. Arkadaşı ona iş bulmuş. İş için gittiğini sandım. Mutlaka arkadaşı onu kandırdı. Kızım sara hastası. Ne olur bana onu getirin. Kızım gelmeden belediyenin önünden ayrılmayacağım" diyor. 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı