16 yaşındaki çocuk PKK’dan kaçtı

Şırnak’ta görevli bir korucu 16 yaşında olduğu öğrenilen bir çocuğu bularak jandarmaya teslim etti. Çocuğun PKK’dan kaçtığı öğrenildi.

16 yaşındaki çocuk PKK’dan kaçtı
16 yaşındaki çocuk PKK’dan kaçtı
GİRİŞ 30.05.2014 12:08 GÜNCELLEME 30.05.2014 12:08

Terör örgütü PKK’nın kaçırarak dağa çıkardığı çocuklara ilişkin tartışma devam ederken, Şırnak’ta görevli bir korucu, 16 yaşında olduğu öğrenilen bir PKK’lıyı bularak jandarmaya teslim etti.

PKK’nın Kuzey Irak’taki Haftanin Kampı’ndan teslim olmak için Şırnak’ın Uludere İlçesi’ne gelen çocuk, sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre; Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde görev yapan bir korucu, hareketlerinden şüphelendiği kişiyi, 48. Hudut Tugay Komutanlığı’na teslim etti. Çocuk, Şenoba Jandarma Karakol Komutanlığı’nda Haftanin Kampı bölgesinde bulunduğunu, teslim olmak amacıyla geldiğini, silah ve teçhizatını Haftanin’de bıraktığını söyledi. Uludere Cumhuriyet Savcılığı’na teslim edilen çocuk, ifadesinin ardından sevk edildiği Uludere Sulh Ceza Mahkemesi’nce serbest bırakıldı.

2 YILDA 500 ÇOCUK

PKK, Suriye’deki iç çatışmada PYD’ye destek vermek için militanlarının bir bölümünü buraya kaydırınca yeni kadrolar için çocuklara yöneldi. Güvenlik güçlerinin raporlarına yansıyan rakamlara göre sadece 2013 yılında örgüte 500’e yakın çocuk katıldı. Bu sürede dağa çıkan militan sayısı toplam bin 800 oldu. Yine raporlara yansıyan bilgilere göre terör örgütü PKK, çocukları yaş gruplarına göre farklı vaatlerle kandırıyor. 12-15 yaş grubundaki çocuklar daha çok oyun ve piknik vaadiyle dağa çıkarılarak, bırakılmıyor. 15-18 yaş grubundakiler ise “Komutanlık yapacaksın”, “Kahraman olacaksın”, “Özgürlük savaşçısı olarak anılacaksın” denilerek kandırılıyor. PKK, 18 yaşın altındaki bazı çocuklara ise ilk dönemlerde 250 TL’den başlayan miktarlarda aylık da veriyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı