Emeklilerden seçimde sağduyu çağrısı

Emekliler cumhurbaşkanlığı seçimi için sağduyu çağrısında bulundu.

Emeklilerden seçimde sağduyu çağrısı
Emeklilerden seçimde sağduyu çağrısı
GİRİŞ 30.05.2014 15:59 GÜNCELLEME 30.05.2014 15:59

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, kimsenin emeklilere ‘yaşı yetmiş, işi bitmiş’ yaklaşımı sergilememesi gerektiğini ifade ederek, emekliler olarak kendilerinin de söyleyecekleri olduğunu belirtti. Ergün, ‘‘Emekliler olarak 30 Mart seçimlerini beraber yaşadık. Bu cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de bir gerginlik ortamında geçmemesini temenni ediyoruz.’’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Nasıl bir Cumhurbaşkanı adayı?' konusunda görüş alışverişi yapmak için Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi olan Türkiye Emekliler Derneği’ni (TÜED) ziyaret etti. TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, konuşmasının başında Soma’da hayatını kaybedenler için Allah’tan rahmet dilerken, kimsenin emeklileri ‘yaşı yetmiş, işi bitmiş’ olarak görmemesi gerektiğini, emekliler olarak söyleyecekleri olduğunu ifade etti. Ergün, cumhurbaşkanlığı seçiminin gergin bir ortamda geçmemesi gerektiğini vurguladı. Kazım Ergün, ‘‘Sonuçta herkesi kucaklayan, tarafsız davranan ve her konuda o konuya bizzat eğilen insan olmasını arzu ediyoruz. Emekliler olarak 30 Mart seçimlerini beraber yaşadık. Bu cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de bir gerginlik ortamında geçmemesini temenni ediyoruz.’’ şeklinde konuştu.

‘ÖNCELİĞİ STK VE MESLEK ODALARINA VERDİK’ 

620 bin üyesi ile TÜED’in ülkenin en büyük STK’sı olduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu ise yaptığı değerlendirmede ‘‘Gerçekten cumhurbaşkanının tarafsızlığı çok çok önemli. Bütün toplumu kucaklaması çok çok önemli. Cumhurbaşkanının temel özelliklerinden birisi de sorumsuzluğudur. Vatana ihanet dışında cumhurbaşkanları sorumlu değillerdir. Nedeni de cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan kişinin bütün Türkiye’yi temsil etmesidir.’’ diyerek TÜED’in görüşlerini not ettiklerini ifade etti. 

Aday belirlerken STK’ların görüşlerini mutlaka değerlendireceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, MHP’den sonra BDP ile de görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine ‘‘Önceliği biz STK ve meslek odalarına verdik. Onların nasıl bir cumhurbaşkanı istediklerini bilme ihtiyacı duyduk. Bütün çabamız bunun üzerine inşa edildi. Daha sonra elde ettiğimiz veri ve bilgiler ışığında siyasal partilerle de görüşeceğiz.’’ karşılığını verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak