TİB binasına ‘casusluk‘ baskını

Ankara'da 'casusluk' soruşturması kapsamında, TİB'de dün Ankara Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından baskın düzenlendi.

TİB binasına ‘casusluk‘ baskını
TİB binasına ‘casusluk‘ baskını
GİRİŞ 31.05.2014 11:51 GÜNCELLEME 31.05.2014 12:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda bulunan serverlara el koyuldu. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı TİB'de bulunan önemli ve hassas bilgilerinin yabancı ülkelere aktarıldığı, sonrasında bu bilgi ve verilerin silindiği ve yabancı ülkeler lehine casusluk yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturma başlamıştı.

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri'nin gizli olarak yürüttüğü ve kamuoyuna yansımayan baskını sabah saatlerinde başladı. TİB'i adeta ablukaya alan polis ekipleri, casusluk soruşturması kapsamında serverlara el koydu.

Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, TİB'İn arşivinin tamamen silindiği, bununla irtibatlı olarak söz konusu arşivin silinmeden önce tamamen kopyalanarak kurum dışına çıkartılıp başka kişilere verildiği iddiaları inceleniyor. Yine soruşturma kapsamında 2012 yılı öncesine ait  tüm dijital hafızanın ve log kayıtlarının da bu kapsamda silindiği iddiaları da araştırılıyor.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı 1 Mayıs'ta yaptığı yazılı açıklamada, TİB binasında yüksek kapasitede veri aktarıldığı tespit edilen birçok uydu internet çanak anteninin tespit edildiği ve bunların yabancı uydulara dönük olduğunun anlaşıldığı ve bu internet çanak antenden, TİB'in verilerinin yabancı uydular aracılığıyla bilinmeyen bir yere, yabancı uydulara aktarıldığı, iddialarının da araştırıldığını söylemişti.  Kaynak: HÜRRİYET

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 4
  • pusula 9 yıl önce Şikayet Et
    bu paralel yarginin oyununa benziyor. maksat icerdeki dinleme kayitlarina sonradna yapilan elkoymak bence. boylece kendilerinindinlenip dinlenmedigini ogrenecekler birde basbakanin hts kayitlarini elde etmek istiyorlar. dikkaaaaaattttt
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    ortalık sakin yahu... ibb.gov.trden taksim ve istiklale bakıyorum da, şu satte bir hareket yok. ama meydanda kameralar,yayın arabaları falan dizilmiş.kesin bunların yayınlarını jammerle mi, neyle olursa olsun. zaten istiklal başında 40-50 kişi var bekleyen.. biz de kahvemizi höpurdeterek seyredeceğiz bakalım.
    Cevapla
  • cevherkul 9 yıl önce Şikayet Et
    Kim yapıyorsa. idam edilsin...
    Cevapla
  • zafer şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    SNOWDEN.... Casusluk kapsamında ABD ve diğer ülkelerin kendi RESMİ personeline bilgi sızdırdıkları gerekçesiyle yaptıkları ortada. Bir ülkenin resmi veya gayri resmi dinamikleriyle oynamanın karşılığı mutlaka ivedi olarak verilmelidir. Rahmetli büyük Hakan'ın dediği gibi..Devlet i Ali'nin menfaati için gereken ivedi yapılmalı !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı