PKK ile ilgili bir feryat da Belçika'dan

Belçika'da yaşayan Türk aile oğullarının 5 yıl önce PKK tarafından kaçırıldığını ve zorla dağda tutulduğunu iddia etti.

GİRİŞ 03.06.2014 10:40 GÜNCELLEME 03.06.2014 15:50

Belçika'da yaşayan Mardin'in Midyat ilçesinden Alptekin ailesi Almanya doğumlu oğulları Halil Alptekin'in Anvers şehrinde, PKK’ya yakınlığı olduğu iddia edilen bir futbol kulübünde futbol oynarken PKK tarafından dağa kaçırıldığını iddia etti. Anne Fahriye Alptekin, Emine Erdoğan'dan yardım istedi.

Belçika'nın Anvers şehrinde bir kasabada yaşayan Alptekin ailesi 1991 doğumlu olan oğulları Halil Alptekin'in 2009'da PKK tarafından kaçırılarak Irak'a götürüldüğünü iddia etti. Oğullarına ulaşmak için birçok yol denediklerini söyleyen aile, örgütün oğullarını zorla dağda alıkoyduğunu ve teslim etmediğini söyledi.

2010’DA OĞLUMU GÖRDÜM, GÖTÜRMEME İZİN VERMEDİLER 

Anne Fahriye Alptekin, "Oğlum 2009 yılında PKK tarafından Irak'a kaçırıldı. Ben kendi imkânımla 2010'da büyük bir uğraştan sonra görme imkânım oldu, çocuğum ağlıyordu "anne beni götürebilirsin, sen başarabilirsin" diye bana ağladı. Nerde olduğunu bilmiyorum. Beni gece götürdüler. Irak'ta bir kampa götürdüler beni, orada çocuğumla görüştürdüler. Ben gördüm ama "alamazsın" dediler, "biz veremeyiz bizden büyükler var gitmek zorundasın" dediler. Belçika'da Anvers'de Roj isminde Güneş isminde futbol takımı kurmuşlar, oğlumu oradan alıp götürmüşler, bunla beraber başka çocuğu da götürmüşler" dedi.

BAŞBAKAN'DAN YARDIM İSTİYORUM, HALİL BENİM TEK OĞLUM

Anne Fahriye Alptekin, "Biz beş senedir yastayız. Almanya'da, Belçika'da, İnsan haklarına başvurdum, kimse bize yardım etmedi. Halil benim tek oğlum, o gittikten sonra bizim dünyamız yıkıldı. Ben ilgili makamlardan Başbakandan, İmralı'ya da sesleniyorum, Kandil’e de sesleniyorum, oğlumu, Halil'i serbest bırakın. Oğlumu görmeye gittiğimde hüngür, hüngür ağladı, gönüllü burada dediler, gönüllü olsa ağlar mı? bana anne beni götür der mi? Kaçırıldıktan sonra PKK yetkilileri geldi, oğlunuz bizde dediler. Remzi Kartal kendisi oğlunuz bizde dedi, Futbol oynamaya gitti dediler, taaki biz şikâyetçi olmayalım diye bizi oyaladılar. Oğlumu görmeye gittiğimde oğlumu istedim vermediler, biz veremeyiz büyükler var büyüklerimiz izin vermeden biz bir şey yapamayız dediler” dedi.

BİZİ TEHDİT ETTİLER

Oğlunuzu Alırsa Herkes Sizin Gibi Bu Savaşı Kim Devam Ettirecek.

Acılı anne Fahriye Alptekin “Ben Zübeyda Aydar'a, Remzi Kartal'a, Eyüp Doğru'ya gittim “oğlum gönülsüzdür geri gelsin” dedim, bana “herkes sizin gibi oğlunu geri isterse bu savaşı kim devam ettirecek” dediler. Eyüp Doğru bize “bu sizin için iyi olmayacak” dedi bu da benim için bir tehdittir, gönüllüdür dediler, madem gönüllü, gelsin oğlum evime ben gönüllüyüm desin. Konuşamıyordu oğlum ağlıyordu, fazla görüştürmediler, sorduğum sorulara ağlıyordu, yanımızda gerillalar, militanlar vardı konuşamadı. Ben oğlum Halil için yardım istiyorum Başbakan’dan yardım istiyorum, BDP gidip askeri alıyorsunuz, gidin benim çocuğumu da alın getirin. Hani Kürt halkının sesisiniz, hani demokrasiden yanasınız, oğlum gelmek istiyor gidin Halil'i de alın getirin, oğlum gönüllü değil, 2010'da daha çocuktu yaşı tutmuyordu götürdünüz oğlumu alın getirin” dedi.

EMİNE ERDOĞAN YARDIM ETSİN

Acılı anne Fahriye Alptekin “Benim oğlum elimden alındıktan sonra ben her yere başvurdum ve tehdit edildim, “bunun peşini bırakın yoksa başınıza iş gelir” dediler. Ben Emine Erdoğan'a sesleniyorum siz de annesiniz ne olur bana yardım edin oğlumu alın getirin bana Halil'i serbest bırakın. Halil benim tek oğlumdu. Halil'im daha yemek yemesini bilmezken alıp götürdünüz, onun iradesi ne olabilir” dedi.

Belçika'nın Anvers şehrinde yaşayan anne Fahriye Alptekin ve baba Aydın Alptekin Türk makamlarından yardım bekliyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi