Emniyet’te 'lisans diploması' krizi

Yılbaşından bu yana büyük tayin ve atama fırtınasına sahne olan emniyet teşkilatında şimdi de üniversite diploması krizi patlak verdi.

Emniyet’te 'lisans diploması' krizi
Emniyet’te 'lisans diploması' krizi
GİRİŞ 04.06.2014 07:47 GÜNCELLEME 04.06.2014 07:47

10 bine yakın polisin Erzurum Atatürk Üniversitesi’ndeki programa katılarak, lisans mezunu sayılmaları, YÖK’ün de programa onay vermesi, İçişleri Bakanlığı’nı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nü zora sordu. Amirlik için başvuru yapan polislerin “Biz de lisans mezunuyuz” taleplerinden sonra YÖK’e başvuran Emniyet, 10 bin polisin nasıl denklik aldığını sordu. Bu sorgulama, Polis Akademisi’nin bünyesinde yürütülen ve iki yıllık yüksek okul mezunu olan polislerin, üniversite mezunu sayılmalarını sağlayan “POLİTAM” uygulamasındaki sıkıntıları açığa çıkarttı. YÖK, bunun üzerine daha önce verdiği ‘denkliği’ kaldırdı. YÖK’ün, denkliği emniyet teşkilatında yürütülen yeniden yapılanma kapsamında kaldırdığı öğrenildi. Ancak bu kez de 10 bin polisin durumu belirsiz hale geldi.

İki yıl uzaktan eğitim aldılar

Edinilen bilgilere göre, Emniyet teşkilatına amir ve polis meslek yüksek okulları aracılığıyla polis memuru yetiştiren Polis Akademisi Başkanlığı, 2011’de Erzurum Atatürk Üniversitesi ile “Güvenlik Bilimleri Lisans Tamamlama” ön lisans programı için protokol imzaladı. İki yüksek öğrenim kurumu arasındaki özel protokol gereğince, Polis Akademisi bünyesindeki polis meslek yüksek okullarında iki yıllık eğitim alan polis adayları, POLİTAM uygulamasına başvurarak uzaktan eğitimle iki yıl daha aldıkları eğitim sonrasında 4 yıllık üniversite diploması sahibi olmaya hak kazandı.

YÖK denkliği kaldırdı

Ön lisans diplomasına sahip polislerin lisans düzeyinde eğitim almasını hedefleyen proje çerçevesinde yaklaşık 10 bin polis memuru, projeye Yüksek Öğrenim Kurulu’nun denklik vermesi sonrasında “Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi”ni bitirdi. Lisans mezunu sayılan binlerce polis, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ve İçişleri Bakanlığı’na dilekçe yağdırdı.

Başvuru dilekçelerinde YÖK denkliğiyle birlikte üniversite mezunu olduklarını belirten polisler, A tipi komiser yardımcısı olarak teşkilatta görev almaları gerektiğini belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü, YÖK’e başvurarak denklikle ilgili görüş talebinde bulundu. YÖK, 4 yıllık örgün eğitim ile 2 yıllık örgün eğitimin üzerine dışarıdan sınavlara girilerek tamamlanan 2 yıllık uzaktan eğitimin denk olmadığı görüşünü bildirdi. YÖK, bu görüş doğrultusunda denkliği kaldırdı.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı