Emre Uslu'ya Yıldırım'a hakaretten dava

Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu hakkında, İHH Başkanı Bülent Yıldırım'a "basın yayın yoluyla iftira ettiği" gerekçesiyle dava açıldı.

Emre Uslu'ya Yıldırım'a hakaretten dava
Emre Uslu'ya Yıldırım'a hakaretten dava
GİRİŞ 06.06.2014 18:57 GÜNCELLEME 06.06.2014 18:57

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, İHH ile Bülent Yıldırım müşteki olarak yer aldı. İddianamede, Taraf gazetesinin 15 Ocak 2014 tarihli nüshasında "El Kaide, İHH, tır vs..." başlığıyla bir haber yayımlandığı aktarıldı.

Uslu hakkında  İHH'yı "silah kaçakçılığı" ile itham ettiği gerekçesiyle şikayette bulunulduğu aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Uslu'nun savcılıkta verdiği savunmasında özetle, yazının herhangi bir yerinde hakaret içeren ifadelerin bulunmadığını, yazısını İHH'ya yönelik olarak yapılan polis operasyonları üzerine yazdığını, bu operasyondan hareketle İHH'ya yönelik iddiaları gündeme getirdiğini, bu iddiaların diğer gazetelere de haber konusu olduğunu ve suçlamaları kabul etmediğini beyan etmiştir."  

İddianamede, yapılan soruşturma neticesinde Uslu'nun, İHH'nın Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle insanı yardım adı altında bu ülkede faaliyet gösteren yasa dışı El-Kaide örgütüne yardım götürdüğünü, istihbarat teşkilatının silah transferi işleminde yardım kuruluşlarını kullandığını, bu yardım kuruluşlarında da en çok öne çıkanın müşteki vakıf olduğunu haberinde yazmak suretiyle yasa dışı terör örgütleriyle ilişkisi olduğunu ve onlara silah temininde bulunduğunu ifade ederek basın yayın yoluyla iftirada bulunduğu aktarıldı.

İddianame, gönderildiği 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Emre Uslu'nun 1 yıl 3 aydan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!