Devlet alarm durumuna geçti

Farklı bölgelerinde etkili olan sağanak yağışların neden olduğu sel ve su baskınları nedeniyle devletin tüm birimleri alarm durumuna geçti.

Devlet alarm durumuna geçti
Devlet alarm durumuna geçti
GİRİŞ 06.06.2014 19:15 GÜNCELLEME 06.06.2014 19:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AFAD'ın, saat 17.00'ye kadar Türkiye genelinde meydana gelen su baskınları ve kurtarma faaliyetleri ilgili verdiği bilgiler özetle şöyle:

Türkiye genelinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde devam eden yağışlar sebebiyle Zonguldak merkezde ve Ereğli’de meydana gelen selde 26 vatandaşımız, AFAD koordinasyonuyla teyakkuza geçirilen 28’i AFAD Arama Kurtarma, 57’si Ereğli İtfaiyesi, 4’ü Erdemir Arama Kurtarma personeli ve 20’si gönüllü olmak üzere 109 kişilik ekibin çalışmalarıyla kurtarıldı.

Sakarya geyve’de evlerinde mahsur kalan 17 vatandaşımızın tahliyesi için Genelkurmay Başkanlığı’na mesaj emri çekilerek bir helikopter görevlendirildi.

Sakarya’nın Akyazı, hendek, Karasu ve Karapürçek İlçelerinde sel baskınlarının meydana geldiği bilgisi alınmış olup olaya Sakarya AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nün, ilçe kaymakamlıkları ve belediyelerinin çalışmalarıyla müdahale edilmektedir. Mahsur kalan vatandaşlar AFAD koordinasyonunda arama kurtarma ekiplerince paletli araçlar ve botlar vasıtası ile tahliye edilmektedir.

YOL ÇÖKTÜ

Düzce’de Ahmetçiler ve Melen Derelerinde su taşkını olduğu, il merkezinde bazı işyerlerinde su baskını yaşandığı AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ne bildirilmiştir. Düzce-Akçakoca karayolunun dere taşması nedeniyle ulaşıma kapandığı Dutlar Köyü mevkiinde kısmi yol çökmesi meydana geldiği bilgileri alınmıştır. Müdahale çalışmaları Düzce AFAD müdürlüğünün koordinasyonunda yeterli yerel kabiliyetlerle sürdürülmektedir.

3G'Lİ BİLGİLENDİRME

*Ülke genelindeki yağışlar sonucunda ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı yurdun noktasındaki AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü teyakkuza geçirilmiş olup 81 İl AFAD Müdürlüğü 3G teknolojisi ile bilgilendirilmiş ve harekete geçirilmiştir.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 3
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlunun işine yarayacak,çekilmiş resimlerin peşine düşecek !. İyiki başımızda böyleleri yok !
    Cevapla
  • Fanikul 9 yıl önce Şikayet Et
    Eski İklimler kalmadı. Ülkemizdeki iklimler değişti artık küsel ısınmanında etkileri ile önümüzdeki yıllarda bu ve benzeri olayları sıkca ülkemizde göreceğiz artık yok, altyapı, kanalizasyon vb yapılarda bilindik karasal iklime göre değil tropikal bölgelerdeki gibi uzun süreli ve metrekareye düşen yağmur miktarının çok olacağı projekte edilerek hazırlanmalıdır. Yoksa yaptıklarınızıda alır götürür. En çok zararıda dere yatağı ve yağmur yolu üzerinde bulunan alanlar alacaktır. Şehrin her yeri beton ve asfalt bu sular nereye nasıl gidecek, elbette su yolunu bulacak bizler doğrusunu bulana kadar. Tazyikli ve toprağa sütünen su koca gökdeleni bile devirir altını oyar. En avantajlı bölgeler yüksek kayalıklara yapılan yerlerdir bana göre deniz kenarına değil. Herkez hazırlıklı olsun bundan böyle
    Cevapla
  • ekrem 9 yıl önce Şikayet Et
    alaplı dan kareler,ereğliden haberler. resimler alaplıdan çekilme ,haberde alaplının adı bile geçmiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu