Esrar perdesinin ardı: Terör örgütü zehire ırgat

Uyuşturucu tarlalarında hasat dönemi yaklaştı, PKK yolları kapatıp güvenlik güçlerine saldırmaya başladı.

Esrar perdesinin ardı: Terör örgütü zehire ırgat
Esrar perdesinin ardı: Terör örgütü zehire ırgat
GİRİŞ 07.06.2014 15:54 GÜNCELLEME 07.06.2014 15:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

PKK'nın Diyarbakır'ın Lice ilçesi Abalı bölgesindeki karakol inşaatını bahane ederek başlattığı protestolar, Doğu Anadolu ve Güneydoğu kırsalının farklı noktalarında hâlâ sürüyor.

Yolları trafiğe kapatıp, güvenlik güçlerine saldıran PKK sempatizanları şu ana kadar 29 güvenlik görevlisini yaraladı. Yaklaşık 15 gündür yaşananlar, geçen yıl yine aynı dönem Diyarbakır, Bingöl, Bitlis ve Siirt çevresinde bir ay kadar sürdükten sonra bıçak gibi kesilen benzer görüntüleri hatırlattı. İstihbarat kaynaklarına göre; geçen yıl özellikle Lice kırsalında milyonlarca kök Hint kenevirinin ekili olduğu tarlalara tam da hasat zamanı asker ve polisin yaptığı baskınlarla milyarlarca dolar zarara uğrayan uyuşturucu baronları, haziran ayı boyunca geçekleşecek hasadı garantiye almak için aynı görüntüleri sahneye koydu. 

Diyarbakır ile Bingöl arasındaki kırsal bölgede, ekilen uçsuz bucaksız kenevir tarlalarını, “Siz ekin, biz burada oldukça devlet buraya gelmez” garantisiyle kontrol altında tutan örgüt, bölge halkını da “Kazan kazan” yöntemiyle ekonomik olarak destekliyor. Yaklaşık 550 dönüm araziye ekili milyonlarca ton kök hint kenevirinin imha edilmesiyle büyük bir gelir kaybı yaşayan örgüt, dikkatleri başka taraflara yöneltmek için çocukları dağa kaçırıyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Sağduyulu milletimiz, lütfen sabırlı olalım !. En başta BAHÇELİ çatışma başlasın istiyor, Bahçeliye hizmet etmeyelim ! barış harb etmekten daha zordur derler !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!