BBC yine provokasyon peşinde

Gezi olaylarında yaptığı provokatif haberlerle gündeme gelen BBC, şimdi de Amasya'daki ağaç eylemine merak saldı.

BBC yine provokasyon peşinde
BBC yine provokasyon peşinde
GİRİŞ 07.06.2014 18:07 GÜNCELLEME 07.06.2014 22:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gezi olaylarının yıl dönümü olaysız geçti. Vatandaş, Batı medyası ve yerli işbirlikçilerinin eylem gazını yemedi! Ancak kaos lobisinin aklı hala Türkiye'deydi. Şimdi de gözler Amasya'ya çevrildi. Amasya'da geçen hafta İstasyon semtinde bir araya gelen bir grup genç, bölgedeki ağaçların akaryakıt istasyonu yapımı için kesilmesine tepki gösterdi.  

Gençler, 137 ağaç için çalışmaya başlarken, sosyal paylaşım sitesi Twitter yine sahneye çıktı. Sanal alem üzerinden toplanan göstericiler, küçük bir Gezi Parkı oluşturdu. İngiliz yayın kuruluşu BBC ise bu fırsatı kaçırmadı.
  
KİRLİ ELLER İŞ BAŞINDA

BBC'nin İngiliz yayınında “#DirenAmasya, Türkiye'nin son Gezi Tarzı Protestosu” başlığı ile verilen haber, “Nedir şu Türkler ve ağaçlar meselesi. İstanbul'daki Gezi Park ile ilgili huzursuzluktan bir yıla yakın bir süre sonra benzer bir hashtag protestosu Türkiye'de trend oluyor” sözleriyle başladı. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin etkisine de işaret eden BBC, “Böylece, elmaları ile ünlü Türkiye'nin kuzeyindeki kent, ülke çapında trend oldu” ifadesini kullandıktan sonra önümüzdeki birkaç gün İstanbul'daki üçüncü havaalanın inşaatının başlayacağını hatırlattı. 

“İki milyondan fazla ağaç kesilecek” denilen haberde bunun da yeni bir “siyasi hashtag dalgası”nı tetikleyebileceği iddia edildi.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 3
  • gerçekmi 9 yıl önce Şikayet Et
    bilgisayar mühendislerine . sesleniyorum birlikte şu bbc cnn sitesine el atın vatanını seven mühendisler bunu saat başı yapmalı....ama görüyorum ki herkez lafta kalıyor kimse en azından gördügüm kadarıyla böyle olaylara destek verenlerin sitelerine el atmıyor.....
    Cevapla
  • Kahraman Maraşlı 9 yıl önce Şikayet Et
    haydi Amasyalılar. Haydi Bakalım Amasya'nın elması gibi sert ve mert insanları. şu çapulcu artıklarına haddini bildirin.
    Cevapla
  • Ismail BAG 9 yıl önce Şikayet Et
    baydiniz iyice yaaa. modasi gecti bunlarin artik valla baydiniz insani bezdirdiniz yani varya bi gün fena patlicaklar size ama hayirlisi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!