Hava sıcaklığı artıyor ama yine de yağış var!

Meteoroloji'nin Türkiye için son hava raporu açıklandı. Havalar nasıl olacak? İşte son hava durumu...

Hava sıcaklığı artıyor ama yine de yağış var!
Hava sıcaklığı artıyor ama yine de yağış var!
GİRİŞ 09.06.2014 09:44 GÜNCELLEME 09.06.2014 09:44

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son değerlendirmelere göre Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Gümüşhane, Artvin ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini bildirdi. 

Tahminler çerçevesinde yağışların; öğleden sonra İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Kırıkkale, Bolu, Çorum çevreleri ile Konya'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının ise ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin edildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, Güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Çanakkale çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji, ayrıca kuvvetli yağış uyarısı da yaptı. Yağışların; öğleden sonra İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Kırıkkale, Bolu, Çorum çevreleri ile Konya'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye