Hurşit Tolon tahliye edildi!

Cezaevinde tutuklu bulunan Emekli Oreneral Hurşit Tolon, tahliye oldu.

GİRİŞ 10.06.2014 17:59 GÜNCELLEME 11.06.2014 09:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Zirve davasında hakkında verdiği tahliye kararının ardından Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, akşam saatlerinde Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi. Ergenekon davasından bir süre önce tahliye edilen ancak Zirve davasındaki tutukluluk kararı devam ettiği için cezaevinde tutulmaya devam eden Tolon, 21.00 sıralarında Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nden ayrıldı.

"ÇOK HAKSIZLIKLARA UĞRADIK"

Aracıyla cezaevi kapısına kadar gelen Tolon, kendisini bekleyen gazetecilere açıklama yapmak üzere aracından indi. Gazetecilere "Şuanda sizinle beraber 3 yıl sonra özgürlüğü teneffüs ediyorum." diyerek teşekkür eden Tolon, "Elbette söylenecek çok şey var ama öncelikle belirtmek isterim ki zihinlerinde ve gönüllerinde böyle büyük bir kumpasın, böyle bir tertibin, böyle bir katakullinin mağduru olmuş olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yüzlerce yurtsever evladı, kahraman evladı, aydınlar, yazarlar, düşünürler, öğretim üyeleri, akademisyenler bu bulunduğumuz yerde şimdi yakında göreceksiniz bir adaletsizlik müzesi olacak olan bu yerde çok haksızlıklara uğradık. Bütün bu haksızlıklara yüce milletimiz vicdanında ve gönlünde hayır dedi, kar kış kıyamet demeden hiçbir yılgınlık göstermeden Türkiye'nin her tarafından koşup gelip bizi burada destekledi. İşte bugün huzurunuzda, bize daima o gücü, o kuvveti veren, bizim suçsuzluğumuza inanan yüce milletimizin bu vefakar, cefakar, yürekli insanlarına da kalben teşekkürlerimi borç biliyorum ve burada huzurlarınızda ifade ediyorum." dedi.

Pek çok olumsuzluğa, pek çok kötü örneğe rağmen bu ülkede halen vicdanlı, vicdanında Allah korkusu olan, bağımsız ve adil yargılamayı şiar edinmiş olan yargı mensupları olduğuna değinen Tolon, "Onun bir sonucu olarak ben şimdi burada huzurlarınızda bulunuyorum. O yargı mensuplarına, bu gerçeği anlamış ve gecikmiş olan hürriyetimi bahşetmiş olmaları sebebiyle de teşekkürlerimi sunmak zorundayım. Ancak en büyük teşekkürü elbette Anayasa Mahkemesi'nin önünde bekleyen ve haksızlığa uğramış Balyoz mağduru kardeşlerimin, arkadaşlarımın, şimdi arkamda bırakıp vedalaştığım yüzlerce Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile yine oradan çıkacak kararla, askeri casusluk, Poyrazköy ve hatta benim de sanığı yapıldığım ta Malatya'daki Zirve davasında haksızlığa uğramış olanlar için beklenen ve yerine getirilmesi gereken bir şık olarak, bir adalet beklentisi olarak çok özlemle beklediğimiz adaletin tecellisi için buradan çağrı yapıyorum. En kısa zamanda yüce mahkemenin kararıyla, haksızlığa uğramış yüzlerce insan ve onları da kader birliği yapmış bu acıları paylaşan aileleri de huzura kavuşacaktır ve bu kumpas tarihe gömülecektir bir şekilde diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.  

Türkiye Barolar Birliği, birlikte hareket eden barolar ve avukatlarına, eşi ve yakınlarına tek tek teşekkürlerini ileten Tolon, "Bu üç yıllık kendi ülkemizde çok acıdır bunu söylemek ama kendi ülkemizde yaşadığımız tutsak hayatı süresince her vesileyle gücüme güç katan ve beni destekleyen sevgili eşim, çocuklarım, sevenlerim, aile bireylerim, kardeşim, yakınlarım hepsi, bugüne kavuşmamda, dimdik ayakta durmamda ve uğradığım bu haksızlığın bir gün sona ereceğini haykırarak bana ümit vermiş olmalarında ne kadar haklı olduklarını gördüler elbette onlara da huzurunuzda teşekkürü borç biliyorum. İnşallah benle başlayan ve  benden sonra devam edecek olan haksızlığa uğramış tüm mağdurların özgürlük havasını teneffüs ederek çok özlemle bekledikleri ufuk çizgisini görebilme günleri yakındır diyerek tekrar size teşekkür ediyorum. ileride daha çok görüşürüz." açıklamasını yaptı.

Açıklamalarını tamamlayan Tolon ayrılmak üzere aracına doğru gittiği sırada durup geri döndü ve Silivri Cezaevi yetkililerine de teşekkür ettiğini söyledi. Kendini bekleyenlerle bir süre ayak üzeri sohpet eden Tolon, ardından aracıyla cezaevinden ayrıldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    E şimdi ne olucak. Demekki- ERGONOKON -diye bişey yokmuş bu tahliyeler de ne oluyor o zaman,devlet millet yanıltmış olmuyormu açıklayın bakalım.varsa mit niye delil göstermez,lafmı bunlar.????????????????????
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!