Selde mahsur kalan 25 kişi kurtarıldı

Bilecik'te meydana gelen selde mahsur kalan 5'i çocuk 25 kişi kurtarıldı.

Selde mahsur kalan 25 kişi kurtarıldı
Selde mahsur kalan 25 kişi kurtarıldı
GİRİŞ 11.06.2014 23:07 GÜNCELLEME 11.06.2014 23:51

Alınan bilgiye göre, bir grup aile merkeze bağlı Yeniköy'de arkadaşlarına ait Göçükler mevkisindeki kiraz bahçesine gitti. Ailelerin, burada bulunduğu anda aniden bastıran sağanak, sele dönüştü.

Kamyonetle olay yerinden uzaklaşmak isteyen, aileler, aracın batması sonucu mahsur kaldı. Jandarmayı ve yakınlarını arayan aileler, yardım istedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, NAK arama kurtarma ile jandarma ekipleri, köy yoluna yaklaşık 2 kilometre mesafede bulunan arazide mahsur kalan aileleri, yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu kurtardı.

Selden dolayı korkulu anlar yaşayan çocuklar ve ailelere 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Sağlık kontrolünden geçirilen çocuklar ve aileler daha sonra yakınlarıyla buradan ayrıldı.

Bilecik Vali Vekili Metin Çınar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Süleyman Özdemir de olay yerinde kurtarma çalışmalarını takip etti.

Çınar, 5'i çocuk 25 kişinin kiraz toplamak için araziye gittiklerini, selden dolayı araçlarıyla mahsur kaldıklarını, 2 saatlik çalışma sonucu kurtarıldıklarını belirterek, selden dolayı yolda meydana gelen tahribatı temizlemeye çalıştıklarını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular