Başkentin ''Kuzey Yıldızı'' açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Kuzey Yıldızı açıldı.

Başkentin ''Kuzey Yıldızı'' açıldı
Başkentin ''Kuzey Yıldızı'' açıldı
GİRİŞ 11.06.2014 23:57 GÜNCELLEME 11.06.2014 23:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, başkentin, Kuzey Yıldızı projesi ile  çok daha farklı olduğunu söyledi.

Geçmişte, söz konusu bölgede çok kötü manzaralar bulunduğunu fakirlik ve yoksulluk olduğunu dile getiren İşler, ''Ama şimdi buranın kaderi aynen Türkiye'nin kaderi değiştiği gibi Kuzey Ankara'nın kaderini değiştiğini görüyoruz'' diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e icraatlarından dolayı teşekkür eden İşler, ''Değerli Başkanımız bildiğiniz gibi Ankara'nın da tarihine geçti. Üst üste 5 defa seçilme şerefine ve onuruna nail oldu ve son döneminde de gördüğünüz gibi büyük ustalığını konuşturuyor ve devasa projelere imza atıyor. İşte bu projelerden en önemlilerinden birini Kuzey Yıldızı'nı burada açarak gerçekleştiriyoruz'' dedi.

İşler, Ankara'nın TEMA Park ve hayvanat bahçesi projesine de değinerek  söz konusu projelerin Ankara'ya çok farklı bir güzellik katacağını söyledi.

Kuzey Yıldızı Projesi'nin eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin kıyaslaması ve yeni Türkiye'nin ne olduğunun göstergesi olduğunu anlatan İşler, 2023 hedefleri arasındaki başlıklarından birinin ''marka şehirler'' olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"Bu ve buna benzer projeler bizim AK Parti'nin marka şehirlerinin ne olacağının ve ne olduğununu göstergesi. Bundan dolayı yeni Türkiye'yi inşa ediyoruz. Yeni Türkiye'yi, yeni Türkiye'nin mimarı olan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ve liderliğinde inşa ediyoruz, inşa etmeye de devam edeceğiz. Burası Ankara'nın kuzey yıldızı olacak. Ankara da bütünüyle de Türkiye'nin yıldızı, Türkiye'ye yakışır bir başkent olacak. Birileri bizim  ayağımıza çelme takmaya çalışıyor. Gezi olaylarını başlattılar, sokakları terörize etmek istediler. Alevi Sünni  çatışması çıkarma gayreti içerisinde oldular, başaramadılar. Son günlerde yeniden terör kartını önümüze sürdüler ama Allah'ın izniyle başaramayacaklar. Bizler samimiyiz, gayretliyiz, canla başla çalışıyoruz. Bizler siyasi  irade olarak irademizi ortaya koyduk, ne pahasına olursa olsun bu Türkiye'yi büyütmeyi, kalkındırmayı geliştirmeyi taahhüt ettik. Ve bu yolda Sayın Başbakanın da her zaman söylediği gibi bu yola çıkarken kefenimizi giyip çıkmışız. Allah'ın izniyle bizi kimse durduramayacak ve 21'inci yüzyıl Türkiye asrı olacak diyorum.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Ankarayı dünya kenti yapan GÖKÇEK başkana teşekkürler !. Ankaranın karayalçın zamanında lağım kokan günlerini unutmadık !
    Cevapla
  • mehtap dalgalı 9 yıl önce Şikayet Et
    havaalanı yolu çok virajlı ve de emniyet şeridi bile yok. yeni yapılmış bir yolda emniyet şeridinin olması gerekir di
    Cevapla
  • Uğur YAZICI 9 yıl önce Şikayet Et
    yakışır.... Melih Gökçek i seviyoruz,başkentli olmasak ta,başkentimiz başımız üstüne...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu