Korgeneral Bilgin için suç duyurusu

Tarsus'ta emekli bir astsubay, 2. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin hakkında suç duyurusunda bulundu.

Korgeneral Bilgin için suç duyurusu
Korgeneral Bilgin için suç duyurusu
GİRİŞ 12.06.2014 18:57 GÜNCELLEME 12.06.2014 18:57

Emekli deniz astsubay Şükrü Toksöz, yaptığı açıklamada, her askerin göreve başlarken yemin ettiğini ve "Türk sancağının şanını canımdan aziz bilip icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımı feda eyleyeceğime namusum üzerine and içerim" cümlesini söylediğini ifade etti.

Türk bayrağının kutsal olduğunu belirten Toksöz, Lice'de yaşanan gelişmelerde Türk bayrağının indirilmesiyle ilgili 2. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Nejat Bilgin hakkında Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Toksöz, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"8 Haziran 2014 günü Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı bünyesindeki askeri sahada şanlı bayrağımızın bulunmuş olduğu gönderinden düşmanca indirilmesine seyirci kalınması ve yere atılmasına engel olunmaması kabul edilemez. Dünyada hiçbir ülke böyle bir olayı kabul etmez. Hiçbir asker ülkesinin bayrağı için canını düşünmez ve esirgemez, yakın şanlı tarihimiz olan Kurtuluş Savaşı'mızda hiçbir asker taşımış olduğu şanlı bayrağımızın yere düşmesine müsaade etmemiştir. Nerede kaldı Türk Bayrağı Kanunu, nerede kaldı askerlik yemini. Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Üs Komutanı Korgeneral Nejat Bilgin sorumluluğundaki birlik gönderinde bulunan Türk bayrağını koruyamamıştır. Davacıyım, şikayetçiyim."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı