Kömür işçilerinin eylemi sürüyor

Kütahya'da işten çıkarılan linyit işçilerinin başlatıkları eylem sürüyor.

Kömür işçilerinin eylemi sürüyor
Kömür işçilerinin eylemi sürüyor
GİRİŞ 13.06.2014 20:55 GÜNCELLEME 13.06.2014 20:55

Kütahya'da bir süre önce özelleştirilen Çelikler Seyitömer Linyitleri İşletmesi'nde 18 kişinin işten çıkarılmasına tepki gösteren işçilerin başlattıkları oturma eylemi sürüyor. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, eylemci işçileri ziyaret etti. 

Geçen salı sabahı Çelikler Seyitömer Linyitleri İşletmesi önünde toplanan 300 kadar işçi, işten çıkartılan 18 işçinin geri alınması için oturma eylemi başlattı. Geceyi tesislerin yakınına kurdukları çadırlarda geçiren işçiler, işten atılanlar geri alınıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. İşçiler, tesislere girmeyerek üretimi de durdurdu.

CHP MİLLETVEKİLİ ZİYARET ETTİ 

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, 4 gündür eylemlerini sürdüren işçilerin bulunduğu yere giderek sorunlarını dinledi. Milletvekili Yılmaz daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İşçilerimizin işten çıkartmalara karşı direnişleri olduğunu duyduğum için buraya geldim. Buradaki insanların yapabilecekleri bir şey yok. Toprakları tümüyle kamulaştırılmış, çalışabilecekleri tarım yapabilecekleri bir yer kalmamış. Eğer burada çalışmazlar ise aç kalacaklar. İşverende bunu bildiği için işçilerin üzerinde çok yoğun bir baskı oluşturarak onları parça parça işten atıyor. Tamamıyla bir kölelik düzeni oluşturmaya çalışıyor. Biz de buna karşı olduğumuz için buradaki işçilerin direnişine destek vermek amacıyla buraya geldik." 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!