Kütahya'da eylemcilerin üzerine yıldırım düştü

Kütahya'da Seyitömer Linyitleri İşletmesi önünde oturma eylemi yapan işçilerin üzerine yıldırım düşmesi sonucu 1 kişi yaralandı.

Kütahya'da eylemcilerin üzerine yıldırım düştü
Kütahya'da eylemcilerin üzerine yıldırım düştü
GİRİŞ 16.06.2014 11:15 GÜNCELLEME 16.06.2014 11:15

Dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur ile birlikte Seyitömer Linyitleri İşletme önünde oturma eylemi yapan maden işçileri ile eşlerine destek vermek için gelen kadınlarında aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişinin üzerine yıldırım düştü. 

HASTANEYE KALDIRILDI, TEDAVİNİN ARDINDAN TEKRAR EYLEME GELDİ

Olayda yaralanan Ömer Tuncan (25) işçi arkadaşları tarafından Yoncalı Hastanesi'ne götürüldü. Burada yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle Tuncan, ambulansla Kütahya'ya Evliya Çelebi Hastanesi'ne sevk edildi. Tuncan, hastanedeki tedavisinin ardından işletme önünde gelerek oturma eylemine devam etti. 

"YILDIRIM DÜŞTÜĞÜNDE 150 KİŞİ VARDI" 

 Yıldırım sırasında işletme önünde olan ve Tuncan'ı hastaneye götüren Ertan Çevik “Milletvekillerimiz ziyaretimize gelerek konuşma yaptıkları esnada yağmur bastırdı ve büyük bir şimşek düştü. Arkadaşım da o sırada yıkılarak bayıldı. Ne olduğunu ilk etapta anlayamadık, şimşek düşünce bir anda bir kargaşa meydana geldi. Sonra düşen şimşek yüzünden yıkıldığını anlayınca arabayla alıp hastaneye götürdük. Yoncalı Hastanesi'nde yıldırım düşmesi nedeniyle elektrik kesintisi olduğu için ambulansla Kütahya'ya Evliya Çelebi Hastanesi'ne gönderdiler. Yıldırım düştüğünde 150 kişi vardı" dedi. 

''İŞTEN ÇIKARILAN ARKADAŞLARIMIZ İÇİN EYLEM YAPIYORUZ''

Hastaneden taburcu olduktan sonra arkadaşlarının yanına gelerek çadırda oturma eylemini sürdüren maden işçisi Ömer Tuncan, "Biz burada ekmeğimizin davasındayız. Ekmek mücadelesi veriyoruz, haksız yere işten çıkartılan arkadaşlarımız için burada oturma eylemi yapıyoruz. 6 gündür buradayız, soğukta sıcakta bekliyoruz. Bugün de yağmura yakalandık. Yağmur esnasında biz çadıra girmiştik. Çadırda arkadaşlarla beklerken şimşek çakmaya başladı.

''KOLUM BİR ANDA UYUŞTU''

Arkadaşlara bir şey anlatırken kolum havadaydı. Birden şimşeğin çakmasıyla kolum bir anda aşağıya inerek uyuşmaya başladı. Ondan sonra hastaneye götürüldüm. Yoncalı Hastanesi'ne girdiğim esnada kendime gelerek gözümü açtım. Yoncalı Hastanesi'nde bana bir serum taktıktan sonra ambulansla Evliya Çelebi Hastanesi'ne götürdüler. Şu an kolum hâlâ uyuşuk ve hareket ettiremiyorum.

''BİRKAÇ ARKADAŞ DAHA YARALANDI''

Yetkililerin bizi duyması için illa ki burada birimizin ölmesi gerekmiyor. Bizi görsünler artık biz burada bir mücadele veriyoruz. Ekmek mücadelesi veriyoruz, haksız yere işten çıkartılan arkadaşlarımızın mücadelesini veriyoruz. Benimle birlikte birkaç arkadaş daha yaralandı. Bana daha çok etki yaptığı için beni hastaneye götürdüler. Eyleme sonuna kadar devam edeceğiz. Yetkililer bizi görünceye kadar devam edeceğiz" diye konuştu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi