Kaçak göçmenlerden akılalmaz yöntem

Yasadışı yollardan Avrupa ülkelerine geçmeye çalışan kaçak göçmenler akıl almaz yöntemlere başvuruyor. Bunlardan biri de Edirne'de yaşandı.

Kaçak göçmenlerden akılalmaz yöntem
Kaçak göçmenlerden akılalmaz yöntem
GİRİŞ 16.06.2014 12:59 GÜNCELLEME 16.06.2014 13:25

Kapıkule Sınır Kapısı’nda bir otobüsün tavanı ile havalandırma arasında yapılan gizli bölmede 15 Suriyeli kaçak çıktı.

Türkiye’den Bulgaristan’a çıkış yapmak üzere gümrük sahasına giren Türk uyruklu M.Ö ve G.G isimli şahısların kullandığı yabancı plakalı otobüs gümrük görevlileri tarafından durduruldu.

15 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan detaylı aramada otobüsün tavanı ile havalandırma boşluğu arasında gizli bir bölme tespit edildi.
Kapakları açılan gizli bölme içerisinde yasa dışı olarak yurt dışına çıkmaya çalışan Suriye uyruklu 15 kaçak göçmen yakalandı.

TIR SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI

Bir başka göçmen kaçakçılığı olayı Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ortaya çıktı.
Aynı şekilde Türkiye’den Bulgaristan’a çıkış yapmak üzere gümrüğe giren Bulgar uyruklu T.S.T isimli şahsın kullandığı TIR aracı gümrük görevlileri tarafından durduruldu.
Yabancı plakalı TIR aracında yapılan detaylı aramada, aracın dorsesinde yasadışı olarak yurtdışına çıkmaya çalışan Suriye uyruklu 2’si çocuk toplam 9 kaçak göçmen yakalandı.
Olayla ilgili olarak yabancı plakalı otobüsün Türk uyruklu sürücüsü olan M:Ö ve G.G ile TIR sürücüsü T.S.T gözaltına alındı.

Gümrükteki işlemleri tamamlanan şahıslar adliyeye sevk edilirken yakalanan kaçaklar Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!