Balyoz'da tahliye olan tek kadın komutan

Balyoz Davası’ndan ceza alan tek kadın asker emekli Albay Berna Dönmez de dün Bakırköy Kadın Cezaevi’nden çıktı.

Balyoz'da tahliye olan tek kadın komutan
Balyoz'da tahliye olan tek kadın komutan
GİRİŞ 20.06.2014 10:45 GÜNCELLEME 20.06.2014 10:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

21 aydır hapis yatan emekli Albay Berna Dönmez’i cezaevi önünde eşi Zeki Dönmez karşıladı. Cezaevinden çıkan Dönmez, kendisini bekleyen yakınlarıyla tek tek kucaklaştı. Berna Dönmez, yakınlarının ısrarı üzerine eşiyle tekrar kucaklaşırken, çevrede bulunanlar tarafından alkışlandı.

"ÇOK ZOR BİR SÜREÇ YAŞADIM"

Dönmez, cezaevi kapısı önünde yaptığı açıklamada, çok zor bir süreç yaşadığını belirterek, "Bunun biteceğini biliyordum. Adeletin bir gün tecelli edeceğini biliyordum. Nitekim Anayasa Mahkemesi, kararıyla bunu bize gösterdi. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Başta Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç olmak üzere, bütün mahkeme üyelerine teşekkürlerimi, saygılarımı sunuyorum. Bizim karşılaştığımız haksızlıklarla, hukuksuzluklarla hiçkimsenin karşılaşmasını istemiyorum. Ama bizlere bu haksızlıkları, hukuksuzları yapanların da adalet önünde bizlere yaptıkları gibi değil, adil bir şekilde yargılanmalarını istiyorum" dedi.

''ASLINDA YENİ BİR ŞEY VERİLMİYOR''

Berna Dönmez’in kendisi de emekli albay olan eşi Zeki Dönmez, tahliye heyecanını paylaştı. Eşinden 21 aydır ayrı olan Zeki Dönmez, “Aslında yeni bir şey verilmiyor. Bizden çalınan 2 yıl eksik olarak iade ediliyor. Buna da seviniyoruz” dedi. Balyoz Davası’ndan tutuklanan 237 kişiden hayatını kaybeden üçünün evine dönemeyecek olmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Dönmez, şunları söyledi:

Her şeye rağmen hala dürüst hakimler var. Bu karar sadece bize değil ülkeye de fayda getirecek. Geçtiğimiz günlerde Bursa’da adalet mensuplarının yaptığı bir toplantıda, adalete gücenin yüzde 20’lere düştüğü belirtilmişti. Bu karar daha da kötüye gitmesinin önüne geçecek. Adalet anlayışının yeniden tesisine hizmet edecek. Bu intikam değil ama haksızlığı yapanların da bunun hesabını vermesini istiyoruz.”

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 2
  • orjinal305 9 yıl önce Şikayet Et
    farsça. Berna ismi Farsça kökenli bir isimdir. Genç delikanlı, yiğit. Genç, körpe anlamındadır. Takıldığımız ve uğraştığımız işler bakk !!!!!!
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    berna Türk ve müslüman ismi değildir !. ispanyol ismi, ve bu isimde madritte stadyum vardır !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri