Şişe Cam işçileri grevde

Toplu iş sözleşmesi için gerekli şartların oluşmadığını öne süren işçiler grev kararı aldıklarını açıkladı.

Şişe Cam işçileri grevde
Şişe Cam işçileri grevde
GİRİŞ 20.06.2014 11:38 GÜNCELLEME 20.06.2014 11:38

Kristal-İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı, 24. dönem toplu iş sözleşmesi sürecinin, Şişe Cam işverenin uzlaşmaz tutumu ile tıkandığını iddia ederek, bu nedenle grev haklarını kullanmak durumunda bırakıldıklarını söyledi.

Akyazı, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Paşabahçe Fabrikası'nda greve çıkan işçilere hitaben yaptığı konuşmada, aşkla ve şevkle cama hayat veren cam işçilerinin makinelerini, işlerini durdurarak aynı aşkla ve aynı şevkle fabrikanın kapısına çıktığını belirterek, cam işçisinin toplu sözleşme sürecinde sadece insanca yaşayacağı bir ücret ve kazanılmış haklarının devam ettirilmesini istediğini kaydetti.

Gece gündüz demeden çalışarak, üreterek Şişe Cam ve Türkiye'ye değer katan cam işçisinin pahalılığın, enflasyonun ve yüksek kesintilerin erittiği gelirlerini eşe, dosta mahkum olmadan yaşayabileceği bir düzeye çıkarılmasını istediğini ifade eden Akyazı, şöyle konuştu:

"Yıllardır Eskişehir cam işçisini yoksullukla terbiye edenler, grevde cam işçisinin yılgınlığa düşeceğini bekleyenler bu yanılgılarını grev alanının bayram yerine dönüştüğünü görerek anlayacaklardır. Grevi yaşatacağız çünkü grev işçinin okuludur. Yaşasın okulumuz. Biz Kristal-İş sendikası olarak söz ve karar işçinindir ilkemiz gereği bu işçinin yanında omuz omuza bu grevi başarıya ulaştırmak, cam işçisinin haklarını almak ve geliştirmek için her türlü mücadelenin içinde olacağız. Cam işçisini bilenler bilir bilmeyenler de tanıyacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar