İsmailağa'dan Sözcü ve DHA'ya yalanlama

İsmailağa Cemaati, Sözcü ve Doğan Haber ajansında yer alan iddiaları sert bir dille yalanladı.

İsmailağa'dan Sözcü ve DHA'ya yalanlama
İsmailağa'dan Sözcü ve DHA'ya yalanlama
GİRİŞ 27.06.2014 04:12 GÜNCELLEME 27.06.2014 04:24
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

DHA ajansının servis ettiği ve bugün de Sözcü gazetesinin manşetinde yer alan, cübbeli ve sarıklı kişilerin güneşlenen kadınlara 'Kapanın' diye telkinlerde bulunarak, 'Allah ve Resulu'nun istediği hanımefendi' şeklinde haber yapıldı. Haberde telkinde bulunan kişinin İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'ndan olduğu iddia edildi. İsmailağa Cemaati resmi  yapılan açıklamada bu kişinin kendi cemaatlerine mensup olduğu iddiasını yalanlandı.

ASLA KABUL ETMİYORUZ

İsmailağa Vakfı Müdürü Murat Vanlıoğlu plajlarda tebliğ yaparken görüntülenen ve günlerdir bazı gazete ve haber sitelerinde geniş olarak yer alan tebliğcilerin İsmailağa Cemaati ile uzaktan yakından ilgisinin olmadığını söyledi. Medyada bu haberlerde İsmailağa Cemaati'nin isminin karıştırılmasının büyük bir haksızlık olduğunu ve camia olarak bu haberlerden rahatsızlık duyduklarını söyleyen Vanlıoğlu, böyle bir tebliğ yöntemini asla kabul etmediklerinin ısrarla altını çizdiklerini söyledi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 16
  • OĞUZHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Alper Hakan Bey e katılıyorum.. Her şeyin yeri ve zamanı vardır. Plajda tebliğ etmek anlamlı gelmiyor. Plajlardaki kızlara-erkeklere bakmak haram olduğundan sevap işleyeyim derken haram işlemek ne kadar akıllıca?
    Cevapla
  • Ramazan Öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Alper Hakana katılıyorum. Plajlar Tebliğ Yeri Değildir.. Plajlarda tebliğ yapan bu sarıklı,sakallı, şalvarlı erkekler plajlarda bikinili, mayolu kadınları görüyorlar. Günaha girmiyorlar mı ? Hani müslüman bir erkeğin plajda bikinili, mayolu kadınlara bakması haramdı ?
    Cevapla
  • Bülent Arslan 9 yıl önce Şikayet Et
    Alper Hakan tebliğ yapanların kılık kıyafetini bi izah etseniz de bizde öğrensek plajlara da tabela koyarsınız artık burada tebliğ yasaktır diye!!!!. İçeriği okumuşsun amma Kalkıpta bi araştırma ihtiyacı duymamışsın!!! Senin bahsettiklerinin tümü yani içerik FIKHİ Meselelerdir Alimler bu konularda farklı yorumlar yapmıştır.Bir çok hadis vardır üzerinde hala tartışılır. Bunlar hem senin hem benim boyumu aşar Allah (c.c) korusun Harama helal - Helale Haram dersek vebali büyük olur. Çok merak ediyorsan yazılan mevzular hakkında tonlarca makale bulunmakta hadis ve ayetler ışığında açıklamalar mevcut okur bişeler öğrenirsin SEN BU KONULAR ÜZERİNDE FETFA VEREMEZSİN sizin gördüğünüz yada görmek istedğiniz (Din) ayrı HAK OLAN İSLAM DİNİ AYRIDIR. burada elbette Fıkıh bilgisi olan abilerim kardeşlelrim vardır. gerekli cevabı sana verebilirler. Allah (c.c) tekrar o abilerimizden Razı olsun.
    Cevapla
  • alper hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Tebliğin yeri, ortamı ve içeriği yanlış. Tebliği yapanlar plajlarda sarıklı, cübbeli ve şalvarlı gezmemeli. Plajlar Tebliğ Ortamı Değildir.. Tebliğin içeriğini ben okudum. Tebliğin içeriğinde şunlar var. Kadınlar tesettürlü olmalıdırlar. Kadınlar çalgılı düğünlere gitmemelidirler. Kadınlar yol ortasında insanların gezdiği yerlerde oturmamalıdır. Kadınlar fal baktırmamalı, zorunlu olmadıkça alışverişi kocasına yaptırmalı, kocasından izinsiz dışarı çıkmamalıdırlar. Kadınlar yabancı erkelerle tokalaşmalı,ince çorap giymemeli, terlikle gezmemeli, müzik dinlememelidirler. Bu tebliğler plajda mayolu bikinili kadınlara yapılırsa o insanlar dinimizden soğur. Tebliğin yeri, zamanı ve ortamı çok önemlidir. Dinimiz kadınları eve kapatan, onlara dışarıda nefes almayı yasaklayan bir din değildir.
    Cevapla
  • Bülent Arslan 9 yıl önce Şikayet Et
    TEBLİĞ CEMATİ. Kur`an`daki peygamber kıssaları, tebliğin ayırmadan her insana yapılması gerektiğini haber verir. Hz. Yusuf(as)`ın zindandaki mahkumlara, Hz. İbrahim(a. s. )`ın devrin en azgın karakteri olan Nemrut’a tebliğ yaptığını görürüz. Diğer yandan Hz. Musa (a. s. ) Firavun’a tebliğ yapmıştır; kaldı ki Firavun İlahlık iddiasında bulunan bir inkarcıdır. Nemrut ve Firavun, şeytanın adeta kabuk gibi bağladığı kişilerdir. Tebliğde ayrımcılık yapılması gerektiğini söyleyenlerin mantığına göre Firavun ve Nemrud`a asla tebliğ yapılmaması gerekirdi. İnanan her insan, yaşadığı dönemin Firavun ve Nemrut`larına tebliğle sorumludur. Dolayısıyla müminler böyle bir sınır çizmezler. Ayrıca tebliğ, Allah`ı gereği gibi tanımayan ve Allah sevgisinden habersiz olan kişilere yapılır. Allah`ı gereğince tanımayan bir insanın ise Kur`an`a uygun olmayan düşünce ve görünüş içinde olması doğaldır. (Alıntıdır) Üzerimize farz olan bi görevi yerine getiren abilerimizden Allah (c.c) Razı Olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'