Kapıkule, gurbetçiler için hazır

Yurt dışında yaşayan gurbetçilerin geçişleri için Kapıkule Sınır Kapısı'nda gerekli hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

Kapıkule, gurbetçiler için hazır
Kapıkule, gurbetçiler için hazır
GİRİŞ 27.06.2014 18:48 GÜNCELLEME 27.06.2014 18:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Kapıkule Sınır Kapısında düzenlediği basın toplantısında, Kapıkule Sınır Kapısı'nda ''gurbetçi sezonunun'' başladığını söyledi. 

Sezon için Kapıkule Sınır Kapısı'nda altyapı çalışmalarının tamamlandığını, artık gümrüklerde son sistem teknolojilerin kullanıldığını vurgulayan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

''Vatandaşlara hizmet işte bu şekilde olur. Devletin güzelliği buradadır. Eğer kendi vatandaşına daha güzel hizmet edebiliyorsa, vatandaşın devlete olan bağlılığı da sağlanır. Her yıl yaklaşık 500 bin gurbetçi vatandaşımız ana vatanlarına geliyor. Girişlerde sabırsız ve öfkeli olunabilir. Hepimiz öyleyizdir. Yol yorgunluğu olabilir. Bazen insanlar bu yorgunluk nedeniyle kendilerine yakışmayan hareketlerde bulunabilir. İşte böyle bir durumda zaman çok önemlidir. Burada kişiler bekletilmeden, onların zamanlarını çalmadan işlemlerin yapılması bizim için çok önemli. Kapıkule Türkiye'nin gelişmesinin bir göstergesidir.''

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ise Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk yaşanmaması için tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Mustafa Oguz 9 yıl önce Şikayet Et
    insallah. Sayin vali bey dediginiz gibi olmustur kapikule.30 senedir arabamla izine gelirim bulgaristana kadar fazla beklemeden gümrüklerden geceriz ama kapikuleye geldinmi yurda giris icin en az yarim gün beklersin.dönüs yolundada ayni izdirabi yasarsin kapikulede.Yetkililere sordugun vakit cevap hazirdir - Burgar tarafi calismiyor biz ne yapalim arkadas !! kapikuleden ciktinmi bulgara girisin 10 dakikayi gecmez ama bizim piskin gümrükcülerimiz bizleri uyuttugunu zanneder.Bu senelerce böyle devam etti.Insallah bu sezon biz gurbetcilere yine ayni zulüm yasatilmaz.Not : 2002 senesinde kapikuleden cikis yapmak icin cuma gününden pazar gecesine kadar bekledigimi hala unutmam tam 72 saat bekledim kapikule gümrük sahasinin icinde. Türkiyeden cikinca bulgara girisim ve islemlerimi tamamlamam 15 dakikami aldi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar