Somalı ve Suriyeli aileler unutulmayacak

İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu Ramazan ayında yapılacak yardımlarla ilgili konuştu.

Somalı ve Suriyeli aileler unutulmayacak
Somalı ve Suriyeli aileler unutulmayacak
GİRİŞ 28.06.2014 11:40 GÜNCELLEME 28.06.2014 11:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, ramazan döneminde Soma'da yakınlarını kaybeden ailelere maddi, manevi yardım ve desteklerinin devam edeceğini, Suriyeli mültecilere yönelik de iftar ve yardım programları gerçekleştireceklerini bildirdi.

Muslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada bu yıl ramazan ayı temasının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Bu ramazan ve her zaman, hiç kimse kimsesiz kalmasın" olarak belirlendiğini belirtti.

Bu tema kapsamında ramazanda ihtiyaç sahiplerinin gözetilmesi gerektiğini ifade eden Muslu, "Farz olan orucu tutarken dil, göz, kulak ve elimize, kısacası azalarımıza da oruç tutturmalıyız. Kur'an okumalı, mukabele dinlemeli ve sünnete uygun yani iki rekatta bir selam vererek teravih kılmalıyız" diye konuştu.

Ramazanda tatil

Muslu, ramazan ayında tatil yapmakla ilgili, Allah'a kulluk ile tatil kavramı yan yana gelemeceğini ileri sürdü.

Tatilin insanlar için bir ihtiyaç olduğunu ancak bu ayı "Ramazan-ı şerif" yapan önemli özellikler olduğunu kaydeden Muslu, "Müslümanların, ramazanda bu ayın manevi havasını zedeleyici, maksadını aşan davranıştan kaçınması gerek. Farklı arayışlardan uzak durmalı ve bu manevi iklimden azami ölçüde istifade etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Muslu, şunları söyledi:

"Kullukta tatil olmaz. Kullukta atalet, gevşeklik, gaflet, israf ve bencillik de söz konusu değildir. Kullukta çalışma, dinamizm, tasarruf ve diğerkamlık vardır. Evet, ramazanda itikaf vardır, bu tamamen Allah'a yönelmeyi ifade eder ve Peygamberimizin de sünnetidir.

Bir Müslüman olarak yaptığımız veya yapacağımız davranışları 'Acaba Peygamber Efendimiz olsaydı bunu nasıl yapardı, nasıl davranırdı ya da böyle yapar mıydı?' diye kendimize sorarsak yaptığımızın doğru ya da yanlış olduğunu net bir şekilde anlayabiliriz diye düşünüyorum."

İzmir'de ramazan

Muslu, ramazan ayı kapsamında İzmir'de bin 33 camide sabah ve ikindi namazlarından önce mukabele okunacağını, 17 camide hatimle teravih namazı kıldırılacağını, 122 camide "Sakal-ı Şerif"in ziyarete açılacağını ve 289 camide itikafa girileceğini söyledi.

Ramazan'da İzmir'de 40 camide ihtiyaç sahiplerine iftar verileceğini belirten Muslu, bu iftarların gösterişten uzak, büyük masraflarla az sayıda kişiye ulaşmaktan ziyade ihtiyaç sahibine iftar yaptırmaya yönelik olduğunu aktardı.

Muslu, ramazanda Soma'daki maden faciasında yakınını kaybeden ailelerin ve İzmir'deki Suriyelilerin de unutulmadığını dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Soma'da yakınlarını kaybeden ailelerimize maddi ve manevi yardım ve desteklerimiz devam edecek. Bu bağlamda Bergama, Kınık ve Dikili'de hatim, mevlit ve iftar programları düzenleyeceğiz. Suriyeli mülteci kardeşlerimize yönelik iftar ve yardım programlarımız da olacak. Görevlilerimiz tarafından çeşitli ziyaretler gerçekleştirilecek. Onların gurbetteki yalnızlıkları karınca kararınca giderilmeye çalışılacak."

YORUMLAR 1
  • ERDOĞAN ÖZEVİ 9 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKMENLER. Aman ağzınıza Irak ve Suriye Türkmenlerini almayın birileri Türk adından hoşlanmıyor diye..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?