İzmit'de Solo Türk nefesleri kesti

İzmit’in kurtuluşunun 93. yıldönümü dolayısıyla gösteri yapan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Solo Türk, izleyenlerin nefeslerini kesti.

İzmit'de Solo Türk nefesleri kesti
İzmit'de Solo Türk nefesleri kesti
GİRİŞ 28.06.2014 19:38 GÜNCELLEME 28.06.2014 19:38

İzmit’in kurtuluşunun 93. yıldönümü, İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen coşkulu etkinliklerle kutlandı. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan ve şehitlik ziyareti ile devam eden kutlama etkinlikleri, Kültür Tepesi’nden başlayarak İzmit Marina’ya kadar devam eden kortej yürüyüşü ile sürdü. İzmit Belediyesi Bandosu’nun eşlik ettiği kortejde vatandaşlar İzmit’in kurtuluşunu coşkuyla kutladı.

Kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda bir konuşma yapan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Kahraman ordumuzun Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı bir F-16’sı, gene kahraman pilotlarıyla bize Kocaeli’de ilk defa olacak bir gösteri sergileyecekler. Kurtuluş yıldönümleri birkaç şey ifade eder. Kurtuluşun coşkusu vardır, mutluluğu vardır. Çünkü Türk milletinin kabul edemeyeceği şey esarettir ve özgürlüğünü elde edişinin mutlaka coşkusu ve mutluluğu her yıldönümünde yaşanmaktadır. Bu günlere gelmemizde, bu mutlulukları yaşamamızda, bugün özgürce bayrağımızın gönderlerde dalgalanmasında, ezanlarımızın minarelerde özgürce okunmasında ve bizlerin bugünlerde bu güzel Türkiye’mizde yaşamasında büyük katkıları olan başta cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizin, bütün gazilerimizin büyük katkısı vardır. Biz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onları minnetle anıyoruz. Gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Kocaeli’nin, İzmit’in kurtuluşunda büyük rolü olan Yahya Kaptanımız, İpsiz Recebimiz, Kara Fatmamız gibi birçok kahramanımızı yine minnetle, şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun” dedi.

İzmit Marina’da devam eden kutlama etkinlikleri kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Solo Türk ekibi de bir gösteri sundu. Üsteğmen Erhan Güner komutasındaki F-16 tipi savaş uçağı ile yapılan gösteri izleyenlerin adeta nefeslerini kesti. Savaş uçağının adeta sınırlarını zorlayan pilot Üsteğmen Güner, İzmit halkına unutamayacakları bir gösteri sundu. Çoğu böyle bir gösteriyi ilk kez izleyen vatandaşlar ise, gösteriden çok memnun kaldıklarını ve önümüzdeki yıllarda da görmek istediklerini belirttiler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor